cojemy.pl > Ryby i owoce morza > Przepisy na potrawy > Strona numer 12

Przepisy z rybami i owocami morza


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z kurczakiem i jabłkami
Przepisy z anchois Przepisy z dorszem Przepisy z flądrą Przepisy z halibutem Przepisy z kalmarami Przepisy z kramazynem Przepisy z karpiem Przepisy z krabami Przepisy z krewetkami Przepisy z leszczem Przepisy z makrelą Przepisy z małżami Przepisy z mintajem Przepisy z morszczukiem Przepisy z mątwą Przepisy z ośmiornicą Przepisy z paluszkami rybnymi Przepisy z pstrągiem Przepisy z płastugą Przepisy z rakiem Przepisy z sandaczem Przepisy z sardynkami Przepisy z solą (rybą) Przepisy ze szczupakiem Przepisy ze szprotkami Przepisy z tuńczykiem Przepisy z węgorzem Przepisy z pangą Przepisy z łososiem Przepisy z łupaczem Przepisy ze śledziami

Kolorem zielonym zaznaczono ryby i owoce morza

Krewetki z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
jedno opakowanie krewetek wypatroszonych (im większe tym lepsze)
pęczek naci z pietruszki 
czosnek 
oliwa z oliwek
» zobacz przepis

Pstrągi po holendersku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Składniki określono na 6 porcji
3 średniej wielkości pstrągi
sok z połówki cytryny
butelka białego wytrawnego wina
3 małe cebulki
kilka gałązek suszonego tymianku
po garści świeżych liści bazylii i mięty
5 - 6 goździków
2 ząbki czosnku
liść laurowy
3 łyżki masła
2 łyżki mąki
2 szklanki bulionu
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki 
» zobacz przepis

Dorsz po lwowsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Na 4 porcje:
około 70-80 dekagramowy dorsz
100g suszonych śliwek
pól szklanki majonezu
bułka
szklanka mleka
100g cebuli
jajko
200 ml. wytrawnego białego wina
2 l. bulionu warzywnego
sól, pieprz
» zobacz przepis

Śledź w śmietanie po kaszubsku

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
1 posiekane jajko ugotowane na twardo
1 kubek śmietany 30%
odrobina soku z cytryny
0,5 startego jabłka
pieprz
sól
4 płaty śledzia w oleju
1 mała, pokrojona w kosteczkę cebula
» zobacz przepis

Filet z pstrąga w sosie pomidorowym

Forma potrawy: Danie główne
łyżka masła
2 łyżki oliwy z oliwek
sok z cytryny
pieprz biały
sól
4 filety z pstrąga
garść świeżej bazylii
pęczek posiekanej natki pietruszki
0,5kg pomidorów świeżych lub konserwowych
» zobacz przepis

Zupa z raków

Forma potrawy: Zupa
20 raków
łyżka mąki
łyżka masła
0,5 - kubka kwaśnej śmietany
1 l. - bulionu wołowego
sól
gałązka kopru lub pęczek koperku
» zobacz przepis

Sałatka z tuńczyka ostra 2

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
nieduży ogórek konserwowy
pół puszki tuńczyka w oleju
pół puszki kukurydzy
2 plasterki żółtego sera ostrego
olej
sól
pieprz
majonez
ocet winny
musztarda
pół puszki groszku
» zobacz przepis

Sałatka z tuńczyka ostra 1

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
6 plasterków żółtego sera ostrego
olej
sól
pieprz
majonez
ocet winny
musztarda
pół puszki tuńczyka w oleju
papryka
nieduży ogórek
pół puszki kukurydzy
» zobacz przepis

Sałatka z tuńczyka czerwona 2

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
3 plasterki żółtego sera ostrego
olej
sól
keczup ostry chilli
majonez
ocet winny
pół puszki tuńczyka w oleju
pół papryki czerwonej
pół ogórka
pół puszki kukurydzy
papryka ostra w proszku
» zobacz przepis

Sałatka z tuńczyka czerwona 1

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
2 plasterki szynki
6 plasterków żółtego sera ostrego
olej
sól
pieprz
sos pieprzowy (keczup)
majonez
ocet winny
mała puszka tuńczyka w oleju
nieduży ogórek
pół puszki kukurydzy
» zobacz przepis

Tartaletki z łososiem

Forma potrawy: Danie rybne, Ciasto
Ciasto:
200g mąki
100g masła
3 łyżki zimnej wody
1 łyżeczka soli
olej do smarowania formy
Nadzienie:
200g łososia wędzonego w kawałku
2 jaja
100ml mleka
125g gęstej śmietany
150g szpinaku
1 łyżka masła
35ml wywaru z ryby
1 łyżka koniaku
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka estragonu
sól, pieprz, szczypta szafranu
» zobacz przepis

Pstrąg w migdałach

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
4 sprawione pstrągi
1kg ziemniaków
15dag płatków migdałów
2 jajka
cytryna
pęczek natki
po 5 łyżek mąki i masła
3 łyżki oleju
sól
koperek i cytryna do dekoracji
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.