cojemy.pl > Ryby i owoce morza > Przepisy na potrawy > Strona numer 11

Przepisy z rybami i owocami morza


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania główne bez ziemniaków, pomidorów i kapusty
Przepisy z anchois Przepisy z dorszem Przepisy z flądrą Przepisy z halibutem Przepisy z kalmarami Przepisy z kramazynem Przepisy z karpiem Przepisy z krabami Przepisy z krewetkami Przepisy z leszczem Przepisy z makrelą Przepisy z małżami Przepisy z mintajem Przepisy z morszczukiem Przepisy z mątwą Przepisy z ośmiornicą Przepisy z paluszkami rybnymi Przepisy z pstrągiem Przepisy z płastugą Przepisy z rakiem Przepisy z sandaczem Przepisy z sardynkami Przepisy z solą (rybą) Przepisy ze szczupakiem Przepisy ze szprotkami Przepisy z tuńczykiem Przepisy z węgorzem Przepisy z pangą Przepisy z łososiem Przepisy z łupaczem Przepisy ze śledziami

Kolorem zielonym zaznaczono ryby i owoce morza

Filety z mintaja pieczone w sosie pomidorowo-pieczarkowym

Forma potrawy: Zapiekane, Danie rybne, Danie główne
4 filety z mintaja
4 pomidory bez skórki
2 drobno posiekane cebule
25dag obranych pokrojonych w plastry pieczarek
3 jajka
szklanka wytrawnego białego wina
3/4 szklanki śmietany
masło do posmarowania formy
sól, pieprz
» zobacz przepis

Dorsz zapiekany z boczkiem

Forma potrawy: Zapiekane, Danie rybne, Danie główne
4 filety z dorsza, każdy o wadze 200 g.
cebula
50 g. pieczarek
pęczek natki
2 łyżki masła
2 szczypty pieprzu
1/2 łyżeczki soli
2 szczypty suszonego tymianku
2 łyżki mąki ziemniaczanej
listek laurowy
1/2 litra mleka
4 cienkie plastry boczku
3 łyżki bułki tartej
» zobacz przepis

Śledź po japońsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
4 połówki śledzi matjasów
3 łyżki oleju słonecznikowego
1 cebula
2 średnie ogórki konserwowe
1/3 puszki groszku konserwowego
2 jajka na twardo
pieprz mielony
majonez do dekoracji
zielenina do przystrojenia
» zobacz przepis

Sałatka z pstrągiem

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
1 wędzony pstrąg
15dag pieczarek
5dag szpinaku (może być mrożony)
1 łyżka oliwy
pęczek szczypiorku do przybrania
» zobacz przepis

Śledzie z rusztu

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
50dag świeżych śledzi
sok z 1/2 cytryny
3-4 łyżki oliwy
sól i pieprz
Do podania:
pieczywo
pieczone ziemniaki
» zobacz przepis

Pstrąg opiekany z migdałami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie na grilla, Danie główne
900g oczyszczonego pstrąga
75g masła
trochę soku z cytryny
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
50g migdałów pokrojonych w płatki
Sałatka:
2 pęczki przeciętej rzeżuchy
2 łyżki szczypiorku posiekanego
1/4 ogórka, pokrojonego w plastry
2 łyżki sosu vinaigrette
Do przybrania:
plasterki cytryny
gałązki pietruszki
» zobacz przepis

Pikantne paluszki rybne

Forma potrawy: Kolacja, Przekąska lub przystawka
12 paluszków rybnych
olej do smażenia
1 cebula, posiekana
1 ząbek czosnku, rozgnieciony
425g pokrojonych pomidorów najlepiej z puszki
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
50g zielonych oliwek
Do przybrania:
1 skręcony plasterek cytryny
» zobacz przepis

Pasztet z sardynek

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
200g sardynek z puszki
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
otarta skórka z 1 cytryny
sok cytrynowy do smaku
225g serka śmietankowego
Do przybrania:
przepołowione plastry cytryny
natka pietruszki
Do podania:
podgrzane krakersy
» zobacz przepis

Krewetki piratów z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
1 opakowanie dużych krewetek, mrożonych (250 g) 
1 posiekana cebula 
1 posiekana zielona papryka 
2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki 
1 papryczka chilli, drobno posiekana 
1 puszka pomidorów pelati pokrojonych w kosteczkę 
2 łyżki przecieru pomidorowego+ 2 łyżki wody mineralnej 
tymianek, zielona natka pietruszki
» zobacz przepis

Łosoś z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
Na 4 porcje:
4 dzwonki łososia (około 70dag) 
pół szklanki gęstej śmietany 
2 cebule 
sok i skórka otarta z cytryny 
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 
sól
Do podania:
frytki
sałatka z pomidorów
» zobacz przepis

Sardynki w pieprzowej skórce

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
8 dyżych świeżych sardynek (ok.500g)
1 łyżeczka ziaren różnych gatunków pieprzu
1 mały pęczek koperku
1 ząbek czosnku
2 cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
8 małych gałązek świeżego rozmarynu
4 liście sałaty
8 gałązek rukwi wodnej
sól
» zobacz przepis

Opiekane pstrągi

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
4 pstrągi
4 gałązki natki pietruszki
4 plasterki cebuli
6 łyżek oleju
sok z cytryny
łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/4 łyżeczki zmielonego kminku
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.