cojemy.pl > Przyprawy > Musztarda > Przepisy na potrawy > Strona numer 4

Przepisy z musztardą


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przetwory bez octu
Bazylia Cukier Cukier waniliowy Curry Cynamon (laska cynamonu) Cząber Estragon Gałka muszkatołowa Gorczyca Goździk, goździki Imbir Jałowiec Kakao Kardamon Ketchup (keczup) Kmin rzymski (kumin, cumin) Kminek Kolendra Kostka warzywna Kurkuma Liście dębu Liść laurowy Lubczyk Lukier Maggi Majeranek Masala (garam masala) Melisa Mięta Musztarda Ocet Oregano Pieprz Rukola Szafran Sól kuchenna Tymianek Vegeta Wanilia Ziele angielskie Zioła prowansalskie
Ciasta z musztardą Dania główne z musztardą Dania na grilla z musztardą Dania rybne z musztardą Kolacje z musztardą Przekąski lub przystawki z musztardą Przetwory z musztardą Sałatki lub surówki z musztardą Sosy z musztardą Zapiekane z musztardą Zupy z musztardą Śniadania z musztardą

Kolorem zielonym zaznaczono musztarda

Chutney indiański

Forma potrawy: Przetwór
kg pomidorów
pęczek świeżej mięty
200g papryki
200g cebuli
120g rodzynek
150g winogron
2 ostre papryczki
łyżka musztardy
łyżeczka sproszkowanego anyżku
łyżeczka curry
łyżka soli
3 łyżki cukru
» zobacz przepis

Sałatka ziemniaczana z kiełkami soi

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
40dag ziemniaków
1 czerwona cebula (10 dag)
25dag kiełków soi
1/2 łyżeczki kminku
sól
Sos:
1 łyżka musztardy
1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka mleka skondensowanego
6 łyżek jogurtu naturalnego
» zobacz przepis

Dip z buraka

Forma potrawy: Sos
burak ugotowany lub marynowany
łyżka kaparów
200ml jogurtu
łyżka czerwonego octu winnego
łyżka musztardy
łyżka pasty pomidorowej
cukier, sól, pieprz
» zobacz przepis

Melon lub arbuz z mozarellą

Forma potrawy: Sałatka lub surówka, Przekąska lub przystawka
1 melon (lub arbuz)
2 kulki (po ok. 120 g) mozzarelli
4 plastry szynki (najlepiej włoskiej)
50g rukoli
2 łyżki octu z białego wina
1 łyżka cukru
1 łyżka ziarnistej musztardy
4 łyżki oliwy
2 łyżki posiekanej mięty
» zobacz przepis

Fasolowa w sosie jogurtowym

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
25dag porów sałatkowych
20dag kabanosów (lub salami w plasterkach)
15dag sera żółtego (najlepiej edamskiego)
15-20dag kukurydzy z puszki
szklanka czerwonej fasoli z puszki
1/2 pęczka natki pietruszki
15dag jogurtu naturalnego
mały słoiczek majonezu
1-2 łyżki musztardy
1 główka sałaty lodowej
» zobacz przepis

Gulasz Flamandzki

Forma potrawy: Danie główne
0,75kg ładnej wołowiny - np. polędwicy
pół łyżeczki tymianku i rozmarynu
3 kromki razowego chleba
świerzo zmielony pieprz naturalny
łyżka ostrej musztardy
3 duże cebule
łyżka mąki pszennej
1,5 szklanki piwa
1 liść laurowy
4 łyżki oliwy
sól
Do podania:
kasza gryczana
lub ziemniaki
lub makaron
» zobacz przepis

Szczupak po cygańsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg szczupaka
15dag cebuli
15dag ogórków konserwowych
tłuszcz do pieczenia
100ml ketchupu
zielenina
sól, pieprz
czosnek i musztarda do smaku
» zobacz przepis

Wiejski pasztet wieprzowy

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
250g wątroby wieprzowej
800g schabu karkowego bez kości
200g słoniny w plastrach
2 jaja
1 mała cebula
2 cebulki dymki
1 ząbek czosnku
200ml mleka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
100ml białego wytrawnego wina
mały pęczek natki pietruszki
500ml bulionu
20g żelatyny
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Do podania:
chleb wiejski
musztarda
korniszony
» zobacz przepis

Surówka z jabłek z dynią

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
3–4 jabłka
200–300g dyni
1/2 szklanki majonezu
1 łyżka musztardy
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sok z cytryny, cukier, sól
» zobacz przepis

Śledzie po cygańsku

Forma potrawy: Danie rybne, Kolacja, Przekąska lub przystawka
50dag śledzi solonych
15dag cebuli
10dag korniszonów
natka pietruszki
10dag ketchupu
50ml oliwy
czosnek
musztarda
» zobacz przepis

Surówka z cebuli i kwaszonych ogórków

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
2-3 cebule
2 kwaszone ogórki
łyżeczka musztardy
2-3 łyżki oleju
sól
koperek
» zobacz przepis

Tournedos z polędwicy wołowej

Forma potrawy: Danie główne
50dag polędwicy wołowej
1 łyżka oliwy
estragon
bazylia
szałwia
zielenina
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki musztardy
sól, pieprz
1 ząbek czosnku
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.