Dania rybne z musztardą
Kolorem zielonym zaznaczono musztarda
8 filetów śledziowych
litr mleka
2 żółtka
1 łyżka musztardy
2 łyżki octu
5 łyżek oleju
1 ogórek konserwowy
sól
czarny pieprz
pieprz cayenne
4-5 cebul
50dag śledzi bez głów
2 cebule
3 łyżki oleju
jajko
koncentrat pomidorowy
papryka ostra w proszku (np. chilli w proszku)
musztarda
pieprz
szczypiorek
50dag śledzi solonych
10dag cebuli
8dag ogórków kwaszonych
8dag ugotowanej marchewki
natka pietruszki
150ml wody
80ml octu
20ml oliwy
musztarda
ziele angielskie
150g łososia wędzonego
150g węgorza wędzonego
100g krewetek lub krabów z puszki
50g anchois
1 łyżka kaparow
100g wątróbki z dorsza
Sos:
80g majonezu
1 łyżka śmietany
1 łyżeczka musztardy
1 pęczek koperku
1kg szczupaka
15dag cebuli
15dag ogórków konserwowych
tłuszcz do pieczenia
100ml ketchupu
zielenina
sól, pieprz
czosnek i musztarda do smaku
50dag śledzi solonych
15dag cebuli
10dag korniszonów
natka pietruszki
10dag ketchupu
50ml oliwy
czosnek
musztarda
16 dużych krewetek
sól, pieprz
swieże liście pietruszki i koperku
olej do smażenia
Sos:
4 filety anchois
3 łyżki oleju
90g masła
2 ząbki czosnku
50ml brandy
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka soku cytrynowego
100g dorsza
suszony estragon
szczypta soli
olej
1/2 łyżki musztardy
pieprz
łyżka śmietany
łyżka rzeżuchy
1/10 l wywaru z warzyw