200 g brzoskwiń
łyżeczka miodu
20 ml likieru brzoskwiniowego
Forma potrawy: Ciasta
200 g mąki
100 g masła
50 g cukru
1 jajko
skórka starta z cytryny
tłuszcz do smarowania blachy
750 g brzoskwiń
sok z 1 cytryny
125 ml białego wytrawnego wina
50 g cukru
1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej
125 ml bitej śmietany
Forma potrawy: Sosy, Przetwory
1 kg brzoskwin
200g cebuli
1 łyżeczka soli czosnkowej
100 g rodzynek
200 ml octu winnego
1 opakowanie cukru żelującego
1 łyżeczka gorczycy
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka curry
Forma potrawy: Desery
20 dag twarogu trzykrotnie mielonego
4 połówki brzoskwiń świeżych lub z syropu/puszki
2 łyżki miodu
4 łyżki smietanki 18-procentowej
2 łyżki rozpuszczalnego kakao
1/2 tabliczki czekolady mlecznej
2 łyżki likieru jajecznego Advocaat
Sałatka z wędzonego kurczaka i brzoskwini
Forma potrawy: Sałatki
mięso z 1 wędzonego udka kurczaka
1 brzoskwinia z puszki
1/2 puszki kukurydzy słodkiej
1 - 2 łyżki majonezu
Forma potrawy: Desery
425g brzoskwiń z puszki
425g gruszek z puszki
50g rodzynek
1 laska cynamonu
4 goździki
4 łyżki rumu
śmietanka (ewentualnie)
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy
1 kalafior (60 dag)
cukier
sól
Sos:
1 kieliszek białego wytrawnego wina (100 ml)
4-6 brzoskwiń z puszki
3 łyżki majonezu
2 łyżki soku z cytryny
cukier
sól i pieprz
Letnia sałatka z arbuzem i melonem
Forma potrawy: Sałatki, Desery
1/2 arbuza
1/2 melona
5 brzoskwiń
3 gruszki
200 g czarnych winogron
2 łyżki cukru
sok z 1/2 cytryny
75 ml brandy