cojemy.pl > Nabiał, tłuszcze oraz jaja > Masło > Przepisy na potrawy > Strona numer 17

Przepisy z masłem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z kurczakiem i jabłkami
Bryndza Feta, Ser Jajka Jajka - biszkopt z jajek Jogurt Kefir Majonez Margaryna Masło Maślanka Mleko Mozzarella Olej Oliwa Oscypek Parmezan (rodzaj sera żółtego) Ser biały, twaróg Ser kozi Ser owczy Ser pleśniowy Ser topiony Ser żółty Serek homogenizowany Serwatka Smalec Tofu Śmietana
Ciasta z masłem Dania główne z masłem Dania na grilla z masłem Dania rybne z masłem Desery z masłem Inne potrawy z masłem Koktajle bezalkoholowe z masłem Kolacje z masłem Przekąski lub przystawki z masłem Przetwory z masłem Sałatki lub surówki z masłem Sosy z masłem Zapiekane z masłem Zupy z masłem Śniadania z masłem

Kolorem zielonym zaznaczono masło

Meksykański placek kukurydziany z mięsem

Forma potrawy: Zapiekane
30dag chudej wieprzowiny b/k
półtora litra wody
2 ząbki czosnku
1/4 cebuli
1,2kg swieżych ziaren kukurydzy
9dag stopionego masła
20dag smalcu
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
4,5dag mąki
Sos mole:
12 papryczek chilli
6 ząbków czosnku
6 goździków
2 pomidory
1/4 cebuli
1 łyżeczka pieprzu
po 1 gałązce tymianku i majeranku
250ml bulionu z kury
120ml wody
1 łyżka oleju
sól
masło do smarowania
Sałatka:
pomidory
awokado
zielona sałata
» zobacz przepis

Kukurydza z serem twarogowym

Forma potrawy: Zapiekane
3 szklanki kukurydzy
2 jaja
3 łyżki śmietany
40dag sera twarogowego
2 łyżki mąki
tymianek
sól
2 cebule (15 dag)
4 łyżki masła
2 łyżki ketchupu
1 łyżka tłuszczu do naczynia
» zobacz przepis

Rolada wieprzowa z kaszą

Forma potrawy: Danie główne
75dag mięsa od łopatki wieprzowej
Nadzienie:
20dag kaszy gryczanej
2dag grzybów suszonych
3 łyżki masła
1 cebula
120ml śmietany
1 łyżeczka mąki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Pierożki z kaszą gryczaną

Forma potrawy: Danie główne
Farsz:
200g ugotowanej kaszy gryczanej
cebula
4 łyżki masła
5dag suszonych grzybów
10dag wędzonego boczku
szklanka mleka
sól, pieprz, zielona cebulka
Ciasto:
2 szklanki mąki
szklanka śmietany 22%
2 jajka
łyżka margaryny do formy
sól, pieprz do smaku
» zobacz przepis

Pakowaniec

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
500g mąki
250ml mleka
60g drożdży
120g cukru
100g masła
4 żółtka
skórka cytrynowa
wanilia
100g rodzynków
sól
Masa orzechowa oraz migdałowa:
po 200g orzechow włoskich i migdałów
po 200g cukru pudru
po 2 białka
wanilia
Bakalie:
po 150g daktyli, fig i smażonej skórki pomarańczowej
600g konfitur (z wiśni lub róży)
Inne:
1 jajko do posmarowania ciasta
tłuszcz i mąka do formy
» zobacz przepis

Cukinie faszerowane mięsem

Forma potrawy: Danie główne
4 małe cukinie
200g wieprzowiny lub baraniny
1 posiekana cebula
2 łyżki masła
1 łyżka tartej bułki
1 łyżka pokrojonego koperku
1 jajo
200ml bulionu
sól, pieprz
» zobacz przepis

Krem deserowy z twarogu

Forma potrawy: Deser
0,4 litra mleka
6dag cukru pudru do żółtek
3dag cukru pudru do budyniu
2dag czekolady w proszku
20dag sera twarogowego
paczka budyniu waniliowego
5dag masła
3 jaja
» zobacz przepis

Kulebiak z mięsem w cieście drożdżowym

Forma potrawy: Danie główne, Ciasto
Ciasto:
25dag mąki
125ml mleka
3dag masła
1 żółtko
1 jajo
1 łyżeczka cukru
2dag drożdży
1 płaska łyżeczka soli
Farsz:
35dag gotowanej wołowiny lub pieczonej wieprzowiny lub obu mięs w dowolnej proporcji
10dag słoniny
1 średnia cebula
4dag masła
2 łyżki rosołu
4dag czerstwej bułki
sól, pieprz
Inne:
2dag masła do posmarowania formy
1 jajo do posmarowania kulebiaka
» zobacz przepis

Pierożki z gruszkami

Forma potrawy: Ciasto
2 łyżki masła
1,5 szklanki posiekanych porów
1 duża dojrzała gruszka
1,5 łyżeczki cukru
8-10dag startego żółtego sera
1,5 łyżki posiekanego szczypiorku
opakowanie ciasta francuskiego
jajko
sól
pieprz
» zobacz przepis

Dorsz zapiekany z fasolą

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane, Danie główne
75dag filetów z dorsza
50dag białej fasoli
2 cebule
2 marchwie
2 ząbki czosnku
10dag masła
15dag śmietanki
2 łyżki ketchupu
2 pomidory
5dag tartego sera żółtego
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zielona fasolka zapiekana z jajami

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane
25dag zielonej fasolki szparagowej
6 jaj na twardo pokrojonych w talarki
posiekana cebula
1 i 3/4 szklanki ciepłego mleka
4 łyżki masła lub margaryny
2-3 łyżki mąki
sól, pieprz
zielenina
2 łyżki tartej bułki
4 łyżki utartego żółtego sera
1-2 łyżki masła
» zobacz przepis

Kołduny (pierogi) ze śledziem

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Ciasto:
350g mąki
1 małe jajo
ok. 135ml letniej wody
sól
Farsz:
300g filetów śledziowych
40g suszonych grzybów
1 łyżka tartej bułki
1 duża cebula
40g masła
1 jajo
sól, pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.