Forma potrawy: Desery, potrawa wegetariańska
0,4 litra mleka
6 dag cukru pudru do żółtek
3 dag cukru pudru do budyniu
2 dag czekolady w proszku
20 dag sera twarogowego
paczka budyniu waniliowego
5 dag masła
3 jaja
Ugotować budyń na mleku według instrukcji na opakowaniu.
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę.
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, wlewać do tego powoli budyń ciągle mieszając. Wymieszać z czekolada i zmielonym twarożkiem oraz pianą z białek.
Kompotierki opłukać zimną wodą, wlać krem, i przed podaniem pozostawić do zastygnięcia.
Forma potrawy: Desery
40 dag twarogu
1/2 szklanki słodkiego wina
cynamon
1 łyżka cukru
1 butelka śmietany
50 dag wiśni
wafle
Forma potrawy: Ciasta
Ciasto:
3 jajka
8 dag cukru
8 dag mąki
czubata łyżka mąki ziemniaczanej
łyżeczka proszku do pieczenia
3 dag posiekanych pistacji
Krem:
30 dag jeżyn (mogą być mrożone)
25 dag twarogu śmietankowego
25 dag mleka skondensowanego
12 dag cukru pudru
9 łyżeczek żelatyny
szklanka śmietany kremówki
3 łyżki cukru waniliowego
30 dag winogron
galaretka winogronowa
Forma potrawy: Ciasta
Składniki na 24 ciastka
Kruszonka:
35 dag masła
50 dag mąki
25 dag cukru
2 torebki cukru waniliowego
szczypta soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
10 dag herbatników
Krem:
2 dag masła
3 łyżki likieru migdałowego
6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
7 jajek
50 dag twarogu
20 dag cukru
1 pełna łyżka mąki
1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej
tłuszcz do posmarowania formy