3 szklanki kukurydzy
2 jaja
3 łyżki śmietany
40dag sera twarogowego
2 łyżki mąki
tymianek
sól
2 cebule (15 dag)
4 łyżki masła
2 łyżki ketchupu
1 łyżka tłuszczu do naczynia
Kukurydzę wyłuskać.
Jaja dobrze roztrzepać ze śmietaną, połączyć z serem, mąką i tymiankiem, posolić, porządnie razem utrzeć.
Cebulę drobno pokroić, przesmażyć na łyżce masła nie doprowadzając do zarumienienia. Wymieszać z ketchupem, posolić, ułożyć na dnie głębokiego naczynia wysmarowanego tłuszczem.
Na cebuli rozmieścić kukurydze, polewając roztopionym masłem (2 łyżki).
Na kukurydzy ułożyć Masę serową, wyrównać, posypać wiórkami masła (1 łyżka).
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec bez przykrycia przez ok. 30 minut.
Ser powinien być tylko lekko zrumieniony.