Forma potrawy: Dania rybne, Inne potrawy
1 kg ryby słodkowodnej - np. pstrąga
olej
sól
liście klonowe
Forma potrawy: Desery
1 szklanka mleka
2 białka
2 łyżeczki dowolnej kawy
2 łyżeczki żelatyny
Forma potrawy: Ciasta
50 dag (2,5 szklanki) mąki
5 dag (3 łyki) cukru
6 dag margaryny
2 całe jaja i 3 żółtka
szklanka mleka
5 dag drożdży
0,5 słoika powideł lub dżemu
1 łyżka octu lub spirytusu
szczypta soli
50 dag tłuszczu do smażenia
cukier puder do posypania
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory
1,75 kg marchewki
1 litr rosołu z kostki
duży pęczek natki pietruszki
190 g masła
2 łyżki cukru
100 ml białego wina
4 jaja
4 łyżki mąki
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka utartej skórki cytrynowej
250 ml gęstej śmietany
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
olej do smarowania formy
Forma potrawy: Zupy
1 kg dyni
1 litr bulionu warzywnego (może być z kostki)
2 porcje śmietankowego sera topionego
1 szklanka jogurtu naturalnego
1 cebula
kminek, kurkuma, kolendra, chili, sól, pieprz
Forma potrawy: Zupy
50 dag schabu karkowego
1 łyżka masła roślinnego
750 ml rosołu warzywnego (instant)
40 dag kwaszonej kapusty
80 dag ziemniaków
1 por
4 jagody jałowca
2 listki laurowe
sól, pieprz
Forma potrawy: Desery
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
4 serki homogenizowane waniliowe
200 ml śmietany kremówki ( 30-36%)
4 łyżki cukru pudru
3 łyżki Żelatyny spożywczej
1 Galaretka o smaku truskawkowym
1 jabłko
kawałek arbuza
Forma potrawy: Ciasta
30 dag mąki
3 dag drożdży
4 łyżki (8 dag) masła
4 żółtka
4 łyżki cukru
opakowanie cukru waniliowego
30 dag powideł śliwkowych
mleko