cojemy.pl > Inne składniki > Przepisy na potrawy > Strona numer 9

Przepisy z innymi składnikami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przetwory bez octu
Przepisy z amoniakiem do ciast (węglanem amonu) Przepisy z bulionem Przepisy z dżemem Przepisy z frytkami Przepisy z kawiorem Przepisy z kisielem Przepisy z liściami klonowymi Przepisy z musli Przepisy z powidłami Przepisy z proszkiem do pieczenia Przepisy z płatami lasagne Przepisy z rosołem Przepisy z sodą oczyszczoną Przepisy z szyszkami sosnowymi Przepisy z tortillą Przepisy z wywarem z warzyw Przepisy z żelatyną

Kolorem zielonym zaznaczono inne składniki

Szarlotka z kruszonką

Forma potrawy: Ciasto
30dag mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
jajko
15dag cukru
10dag masła
75dag jabłek
2 łyżki cukru pudru
bułka tarta
» zobacz przepis

Zupa z boczniaków i warzyw

Forma potrawy: Zupa
75dag boczniaków
seler
3 cebule
3 marchewki
2 pietruszki
puszka zielonego groszku
czubata łyżka mąki kartoflanej
kawałek (4-5 cm) świeżego korzenia imbiru lub 1-2 łyżek sproszkowanego
2 litry bulionu drobiowego (może być z kostki)
sos sojowy
natka pietruszki
sól
pieprz
oliwa lub olej do smażenia
» zobacz przepis

Ciastka ze śliwkami

Forma potrawy: Ciasto
Krem budyniowy:
300ml mleka
1 budyń waniliowy
3 łyżki cukru
aromat rumowy
25dag białego sera
Ciasto serowe:
15dag białego sera
po 6 łyżek mleka, oleju i cukru, szczypta soli
otarta skórka z 1 cytryny
30dag mąki
1 proszek do pieczenia
1 żółtko
łyżeczka śmietany
3 łyżki płatków z migdałów
2-3 duże czerwone śliwki
pół torebki galaretki wiśniowej lub malinowej
pół szklanki soku z wiśni
» zobacz przepis

Ciastka brownies

Forma potrawy: Ciasto
Na 60 sztuk:
30dag gorzkiej czekolady
kostka masła (25 dag)
7 jajek
szczypta soli
30dag wyłuskanych orzechów włoskich
50dag cukru
2 cukry waniliowe
2 niepełne szklanki mąki (32 dag)
pół torebki proszku do pieczenia
30-40dag polewy z ciemnej czekolady
ubita śmietana i orzechy włoskie do dekoracji
» zobacz przepis

Flaczki

Forma potrawy: Danie główne
1,5kg flaków wołowych
wywar, 1 łyżeczka masła
włoszczyzna (2 marchewki, pietruszki, 1/2 selera oraz por)
5dag masła
4dag mąki
1 cebula
1/4 łyżeczki zmielonego imbiru
gałka muszkatołowa
sól, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy
» zobacz przepis

Zupa pavese

Forma potrawy: Zupa
4 żółtka
1 litr rosołu
łyżka oliwy z oliwek
tarty parmezan
4 kromki białego chleba
2 łyżeczki suszonego oregano
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanego szczypiorku
» zobacz przepis

Selery wiejskim sposobem

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
3 lub 4 selery
2 pory
2 łyżki smalcu
2 łyżki masła
cebula
łyżka mąki
szklanka wody
2-3 liście selera
2 łodygi zielonej pietruszki
liść laurowy
sól
posiekana zielenina
Do podania z:
frytkiami lub fasolą
» zobacz przepis

Seler pikantny

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
3-4 średnie selery
2 łyżki masła lub oleju
wywar z warzyw
jajo na twardo przetarte przez sito
łyżeczka posiekanych kaparów
2 łyżki posiekanego kwaszonego ogórka
łyżka masła
łyżka mąki
łyżka zieleniny
» zobacz przepis

Jabłkowo-gruszkowe ciasto

Forma potrawy: Ciasto
5 jaj
3 szklanki mąki
2 łyzeczki czerwonego kisielu
1,5 szklanki cukru
torebka cukru waniliowego
2 łyżki kakao
kostka margaryny
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
po 0,5kg jabłek i gruszek
cukier i cynamon do smaku
» zobacz przepis

Kabaczki lub cukinie zapiekane w sosie

Forma potrawy: Danie główne
od 1 do 1,5kg kabaczków lub cukinii
sól
cukier
1 szkl. rosołu (może być z kostki)
pół szklanki śmietany
czubata łyżka mąki
15dag ostrego startego sera żółtego
2 jajka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku
2-3 łyżki bułki tartej
pieprz
curry
czerwona sproszkowana papryka
oliwa
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
» zobacz przepis

Gołąbki z pieczarkami

Forma potrawy: Danie główne
1 mała główka kapusty
40dag pieczarek
łyżka oleju
25dag wędzonego boczku ze skórą
2 łyżki kaszy manny
0,5 litra rosołu (z kostki)
Sos
2 cebule
2 łyżki przecieru pomidorowego
0,5 szklanki rosołu (z kostki)
2 łyżki oleju
sól
pieprz
» zobacz przepis

Czerwona zupa z wołowiny

Forma potrawy: Zupa
2 torebki ryżu białego (200 g)
25dag mielonej wołowiny
4 średniej wielkości cebule
ząbek czosnku
łyżka oleju
pół litra soku pomarańczowego
pół litra wywaru z warzyw lub kostki warzywnej
2 łyżki kwaśnej śmietany
łyżeczka zmielonego kminku
liść laurowy
pieprz
cukier
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.