Przepisy z innymi składnikami   
  
 
  
  
  
  Kolorem zielonym zaznaczono inne składniki 
  
  
    
      
      
      
      
      
        40dag truskawek
1 szklanka wody
10-15dag cukru
2dag żelatyny 
Do podania:
biszkopty lub kruche ciasteczka
        
        
        
       
      
      
     
   
      
  
    
      
      
      
      
      
        250g zielonych szparagów
1 czerwona papryka
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 papryczka chili
1 łyżka oleju
1 płaska łyżeczka curry w proszku
2 łyżeczki mąki
600ml bulionu warzywnego 
400ml niesłodzonego mleczka kokosowego
czarny pieprz
sól
sok z limonki
4 gałązki kolendry
        
        
        
       
      
      
     
   
      
  
    
      
      
      
      
      
        0,5kg białych szparagów
750ml rosołu (może być z kostki) 
2 łyżeczki cukru
250g pomidorów
pęczek bazylii lub natki
łyżeczka soku z cytryny
50g masła
30g mąki
100ml śmietany kremówki
sól i pieprz
gałka muszkatołowa
        
        
        
       
      
      
     
   
      
  
    
      
      
      
      
      
        400g łososia z puszki
200ml bitej śmietany
50ml koniaku
100ml odtłuszczonego bulionu z kury 
sok z 1/2 cytryny
4 listki żelatyny 
sól, pieprz
        
        
        
       
      
      
     
   
      
  
    
      
      
      
      
      
        30 dużych krewetek (mrożonych lub świeżych)
3 mandarynki
2 świeże brzoskwinie
1 grejpfrut malinowy
Galaretka:
250ml białego wytrawnego wina
2 łyżeczki żelatyny 
        
        
        
       
      
      
     
   
      
  
    
      
      
      
      
      
        50dag zielonego groszku
cebula
100ml śmietany kremówki
litr bulionu z warzyw 
natka
łyżka oleju
sól, pieprz
groszek ptysiowy
        
        
        
       
      
      
     
   
      
  
    
      
      
      
      
      
        1250ml bulionu 
2 marchewki
1 kalarepa
białe części 2 porów
1/2 selera
1/4 małej główki białej kapusty
1 główka salaty
50g świeżych liści szczawiu
2 łyżki zielonego groszku
50g masła
sól, cukier
1 łyżka siekanej zielonej pietruszki
        
        
        
       
      
      
     
   
      
  
    
      
      
      
      
      
        1 duża cebula
1 mała ostra papryczka
650g miąższu dyni (najlepiej Hokkaido)
2 ziemniaki
2 łyżeczki świeżego imbiru
600ml bulionu warzywnego 
400ml mleka kokosowego
2 łyżki oliwy
curry, sól
pieprz
        
        
        
       
      
      
     
   
      
  
    
      
      
      
      
      
        1 cebula
1 cm kłącza imbiru
1 ząbek czosnku
1 dynia Hokkaido
1 litr bulionu warzywnego 
2 banany
200ml słodkiej śmietany
olej słonecznikowy
sól, pieprz
        
        
        
       
      
      
     
   
      
  
    
      
      
      
      
      
        2 cebule
1 ząbek czosnku
30g masła
1kg miąższu dyni
1 litr bulionu warzywnego 
1 świeża papryczka chili
50g świeżego imbiru
250g śmietany
sól, pieprz
200g kremówki
6 oliwek nadziewanych papryką
cynamon
        
        
        
       
      
      
     
   
      
  
    
      
      
      
      
      
        2kg dyni
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 l rosołu z drobiu 
1 łyżeczka mielonej kolendry
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1/2 łyżeczki kurkumy
250ml kwaśnej śmietany
1 łyżeczka pasty curry
sól, pieprz
        
        
        
       
      
      
     
   
      
  
    
      
      
      
      
      
        5 dużych prostokątnych kromek chleba razowego
50g masła
2 plasterki cytryny
1 gałązka pietruszki
Galaretka:
200ml białego wytrawnego wina
2 łyżki żelatyny 
Masa:
1 puszka łososia w sosie własnym
100ml śmietany kremówki
60g masła
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz