cojemy.pl > Desery > Desery z owocami > Przepisy na potrawy > Strona numer 5

Desery z owocami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania zawierające por, cebulę i boczek
Desery z alkoholem Desery z innymi składnikami Desery z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Desery z nabiałem oraz jajami Desery z napojami Desery z owocami Desery z pieczywem Desery z przyprawami Desery z sosami Desery z słodyczami Desery z warzywami
Desery z agrestem Desery z ananasem Desery z arbuzem Desery z bakaliami Desery z bananami Desery z brzoskwiniami Desery z cytryną Desery z czereśniami Desery z granatem Desery z grejpfrutem Desery z gruszkami Desery z jabłkami Desery z jagodami Desery z kasztanem jadalnym Desery z kiwi Desery z kokosem Desery z limonką / limetką Desery z makiem Desery z malinami lub jeżynami Desery z mandarynkami Desery z mango Desery z melonem Desery z migdałami Desery z morelami Desery z orzechami Desery z pistacjami Desery z pomarańczami Desery z porzeczkami Desery z rabarbarem Desery z rodzynkami Desery z sezamem (ziarnami sezamu) Desery z truskawkami lub poziomkami Desery z winogronami Desery z wiśniami Desery ze śliwkami Desery z żurawiną

Kolorem zielonym zaznaczono owoce

Smażony banan w karmelu

Forma potrawy: Deser
50g zwykłej mąki
2 jajka, z oddzielonymi żółtkami
100g granulowanego cukru
olej do tzw. głębokiego smażenia
4 banany
2 łyżki ziaren sezamowych
» zobacz przepis

Owoce w sosie toffi

Forma potrawy: Deser
359g mrożonych malin
459g odsączonych przepołowionych moreli z puszki
300ml śmietanki kremówki lub bitej śmietany
6 łyżek brunatnego cukru
Do przybrania opcjonalnie:
gałązki mięty
» zobacz przepis

Jabłka zapiekane z serem brie

Forma potrawy: Deser, Inna potrawa, Zapiekane
4 kwaśne jabłka
200g sera brie
3 jaja
3 łyżki śmietanki 30%
3 łyżki mleka
sok z 1 cytryny
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżka cukru
2 łyżki białego wytrawnego wina
sól, biały pieprz
masło do posmarowania formy
» zobacz przepis

Deser z suszonych śliwek

Forma potrawy: Deser
0,5kg suszonych śliwek
2 łyżki masła
75 gram ryżu
laska wanilii
1/2 litra mleka
3 białka
150 gram cukru
wiśniówka
łyżka wiórków kokosowych (niekoniecznie)
» zobacz przepis

Szpikowane jabłka w winnym sosie

Forma potrawy: Deser
duże, kruche jabłka jednakowej wielkości
lukier
wanilia
migdały
likier, rum lub koniak
 
Sos winny:
2 żółtka
2 białka
100g cukru
20g mączki kukurydzianej
250ml białego wina
» zobacz przepis

Piernik z budyniem jabłecznym

Forma potrawy: Deser, Ciasto
1 prostokątny piernik
2 kawałki imbiru z syropu
50g kandyzowanych wiśni
225g mrożonych plasterków jabłek
3 łyżki rumu
50g granulowanego cukru
Do podania śmietanka lub custard (słodki sos budyniowy)
» zobacz przepis

Budyń kokosowy zapiekany

Forma potrawy: Deser
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki cukru
2 łyżki wiórków kokosowych
skórka z cytryny
1 i 1/2 szklanki mleka
1 łyżka masła
2 jaja
1 łyżka cukru do piany
» zobacz przepis

Morelowy tort naleśnikowy

Forma potrawy: Deser, Ciasto
Ciasto:
200g mąki
2 jaja
1 żółtko
1 łyżka roztopionego masła
250ml mleka
250ml wody mineralnej
1 łyżka cukru
sól
sklarowane masło do smażenia
100g konfitury morelowej
4 łyżki soku cytrynowego
 
Krem:
3 żółtka
50g cukru
70g masła
3 białka
50g cukru
 
Do przybrania:
czereśnie koktajlowe
skórka cytrynowa
» zobacz przepis

Gruszki w czekoladzie z lodami

Forma potrawy: Deser
Ilość na 6 porcji:
gruszki z kompotu lub świeże
lody waniliowe
180g gorzkiej czekolady
pół szklanki wody
łyżka stołowa ciemnego rumu
łyżeczka brandy
płatki migdałów (niekoniecznie)
» zobacz przepis

Mus z dyni z morelami

Forma potrawy: Deser
750g dojrzałej dyni
200g suszonych moreli
1 szklanka soku jabłkowego
1 łyżeczka mielonego imbiru
po 1/2 łyżeczki mielonych goździków i cynamonu
1 łyżka miodu
» zobacz przepis

Krem angielski

Forma potrawy: Deser
4 żółtka
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka mąki pszennej
3 łyżeczki dość drobno posiekanych migdałów
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 łyżeczka zmielonej kawy
4 obrane migdały w całości
8 rodzynek
» zobacz przepis

Marmurkowy krem z mango

Forma potrawy: Deser
850g odsączonych plasterków mango z puszki
otarta skórka z 1 pomarańczy
300ml śmietanki kremówki lub bitej śmietany
2 łyżki likieru pomarańczowego
Do przybrania:
plasterki pomarańczy
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.