cojemy.pl > Desery > Desery z owocami > Desery z malinami lub jeżynami > Przepisy na potrawy

Desery z malinami lub jeżynami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Ciasta z serem białym bez jajek
Desery z alkoholem Desery z innymi składnikami Desery z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Desery z nabiałem oraz jajami Desery z napojami Desery z owocami Desery z pieczywem Desery z przyprawami Desery z sosami Desery z słodyczami Desery z warzywami
Desery z agrestem Desery z ananasem Desery z arbuzem Desery z bakaliami Desery z bananami Desery z brzoskwiniami Desery z cytryną Desery z czereśniami Desery z granatem Desery z grejpfrutem Desery z gruszkami Desery z jabłkami Desery z jagodami Desery z kasztanem jadalnym Desery z kiwi Desery z kokosem Desery z limonką / limetką Desery z makiem Desery z malinami lub jeżynami Desery z mandarynkami Desery z mango Desery z melonem Desery z migdałami Desery z morelami Desery z orzechami Desery z pistacjami Desery z pomarańczami Desery z porzeczkami Desery z rabarbarem Desery z rodzynkami Desery z sezamem (ziarnami sezamu) Desery z truskawkami lub poziomkami Desery z winogronami Desery z wiśniami Desery ze śliwkami Desery z żurawiną

Kolorem zielonym zaznaczono maliny i jeżyny

Sernik truskawkowy lub malinowy

Forma potrawy: Deser, Ciasto
50dag sera twarogowego tłustego lub półtłustego
25dag malin lub truskawek
1 torebka galaretki malinowej lub truskawkowej
1 1/2 szklanki śmietany kremówki
1 torebka cukru waniliowego
10dag cukru
połowa cytryny
30dag biszkoptów
» zobacz przepis

Deser jabłeczno-malinowy

Forma potrawy: Deser
350g mrożonych cząstek jabłek
225g mrożonych malin
50g brunatnego cukru
50g płatków kukurydzianych
50g orzechów laskowych posiekanych
50g stopionego masła lub margaryny
» zobacz przepis

Delicja bananowa

Forma potrawy: Deser
4 banany
8 łyżek dżemu lub konfitury malinowej
850g custard z puszki (słodki sos budyniowy)
drobno posiekane orzechy (do przybrania)
» zobacz przepis

Owoce lodowe

Forma potrawy: Deser
2 brzoskwinie
8 śliwek
1 gruszka
150g jeżyn
150g malin
sok z 1/2 cytryny
50ml koniaku lub śliwowicy
2 łyżki cukru pudru
Do podania:
biszkopty
» zobacz przepis

Owoce w sosie toffi

Forma potrawy: Deser
359g mrożonych malin
459g odsączonych przepołowionych moreli z puszki
300ml śmietanki kremówki lub bitej śmietany
6 łyżek brunatnego cukru
Do przybrania opcjonalnie:
gałązki mięty
» zobacz przepis

Krem waniliowy z malinami

Forma potrawy: Deser
laska wanilii
25dag śmietany kremówki
0,25 litra mleka
14dag cukru
3 jajka
2 żółtka
10dag malin
cukier puder do posypania
» zobacz przepis

Parfait owocowe

Forma potrawy: Deser
50dag owoców jagodowych (malin, truskawek, poziomek)
2 szklanki śmietanki deserowej
1 szklanka cukru pudru
» zobacz przepis

Czekoladowy trójwarstwowiec

Forma potrawy: Deser
1 ciasto czekoladowe (np. murzynek)
350g mrożonych malin
4 łyżki słodkiej sherry
150ml śmietanki kremówki
425g custard z puszki (słodki sos budyniowy)
Do przybrania:
kandyzowane wiśnie, pokrojone na ćwiartki
liście angeliki
» zobacz przepis

Tort owocowy na biszkopcie

Forma potrawy: Deser, Ciasto
Ciasto biszkoptowe:
8 jaj
20dag (niepełna szklanka) cukru
25dag (1 1/4 szklanki) mąki
starta skórka z cytryny
tłuszcz do tortownicy
Masa:
50dag masła lub margaryny
6 jaj
40dag (1 2/3 szklanki) cukru
25dag owoców, kilka kropli esencji cytrynowej
Do dekoracji/podania:
15dag różnych owoców (np.: truskawki, maliny, poziomki, porzeczki, jagody, wiśnie, czereśnie, jabłka, agrest, gruszki, mandarynki etc.)
herbata lub poncz
» zobacz przepis

Lody jogurtowe

Forma potrawy: Deser
6 żółtek
3 szklanki jogurtu naturalnego
10dag cukru
0,5kg owoców sezonowych (malin, truskawek, czarnych porzeczek, czarnych jagód)
wiórki kokosowe do przybrania
» zobacz przepis

Krem serowy

Forma potrawy: Kolacja, Deser
2 opakowania serka homogenizowanego waniliowego - 20 dag
100ml śmietany kremówki
100g migdałów
2 łyżeczki żelatyny
25dag mieszanki z owoców leśnych mrożonych
opakowanie galaretki o smaku owoców leśnych
» zobacz przepis

Szarlotka po duńsku

Forma potrawy: Deser
1kg winnych jabłek
25dag tartej bułki
15dag masła lub niesolonej margaryny
10dag cukru pudru
250ml śmietany kremówki
mały słoik dżemu malinowego
zapach waniliowy
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.