Forma potrawy: Desery, potrawa wegetariańska
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki cukru
2 łyżki wiórków kokosowych
skórka z cytryny
1 i 1/2 szklanki mleka
1 łyżka masła
2 jaja
1 łyżka cukru do piany
Do miski włożyć bułkę tartą, cukier, wiórki kokosowe i startą skórkę cytrynową. Część wiórków odłożyć. Zagrzać mleko z masłem (ale nie zagotowywać), zalać suche składniki, odstawić na 5 min.
Żółtka wymieszać z masą i wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia. Piec przez 20-30 min. w temp. 160 st. C.
Ubić białka na pianę, dodając po trochu cukier.
Pianę wyłożyć na budyń, posypać wiórkami kokosowymi i ponownie wstawić do piekarnika, tym razem ogrzanego do temp. 110 st. C.
Forma potrawy: Desery
0,4 litra mleka
6 dag cukru pudru do żółtek
3 dag cukru pudru do budyniu
2 dag czekolady w proszku
20 dag sera twarogowego
paczka budyniu waniliowego
5 dag masła
3 jaja
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
1 puszka ananasów
sok z 1/2 limonki
200 ml mleczka kokosowego
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
likier kokosowy malibu
mleko z puszki (skondensowane)
wiórki kokosowe i czekoladowe
Forma potrawy: Desery
500 g dyni
20 g masła lub margaryny
50 g bułki tartej
60–80 g cukru pudru
3 jaja
1/2 cytryny
10 g margaryny i 20 g bułki tartej do formy