2 opakowania serka homogenizowanego waniliowego - 20 dag
100ml śmietany kremówki
100g migdałów
2 łyżeczki żelatyny
25dag mieszanki z owoców leśnych mrożonych
opakowanie galaretki o smaku owoców leśnych
Migdały spażyć i obrać ze skórki. Drobno posiekać.
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Ostudzić i połączyć z 2 łyżkami serka homogenizowanego.
Następnie dodać do serka. Dokładnie wymieszać.
Śmietanę ubić. Część odłożyć do dekoracji, resztę wymieszać z serkiem i z migdałami.
Krem włożyć do pucharków. Odstawić do momentu aż zastygnie.
Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić i wymieszać z rozmrożonymi owocami. Wlać na krem serowy.
Odstawić w chłodne miejsce, aby deser zastygł.
Przed podaniem każdą porcję udekorować bitą śmietaną.