cojemy.pl > Dania rybne > Dania rybne z przyprawami > Dania rybne z pieprzem > Przepisy na potrawy > Strona numer 3

Dania rybne z pieprzem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z jabłkami i śmietaną, ale bez cukru
Dania rybne z alkoholem Dania rybne z grzybami Dania rybne z innymi składnikami Dania rybne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania rybne z mięsem Dania rybne z nabiałem oraz jajami Dania rybne z napojami Dania rybne z owocami Dania rybne z pieczywem Dania rybne z przyprawami Dania rybne z rybami i owocami morza Dania rybne z sosami Dania rybne z słodyczami Dania rybne z warzywami
Dania rybne z bazylią Dania rybne z cukrem Dania rybne z curry Dania rybne z cynamonem (laskami cynamonu) Dania rybne z estragonem Dania rybne z gałką muszkatołową Dania rybne z goździkami Dania rybne z imbirem Dania rybne z ketchupem (keczupem) Dania rybne z kminkiem Dania rybne z kolendrą Dania rybne z kurkumą Dania rybne z liściem laurowym Dania rybne z maggi Dania rybne z majerankiem Dania rybne z masalą (garam masalą) Dania rybne z miętą Dania rybne z musztardą Dania rybne z octem Dania rybne z oregano Dania rybne z pieprzem Dania rybne z szafranem Dania rybne z solą kuchenną Dania rybne z tymiankiem Dania rybne z vegetą Dania rybne z zielem angielskim

Kolorem zielonym zaznaczono pieprz

Pstrąg na gorąco w majonezie

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
80dag pstrągów
3/4 szklanki majonezu
5dag cebuli
łyżka zielonych solonych nasion nasturcji
3 korniszony
natka pietruszki
mąka
sól, pieprz
oliwa lub olej
Do podania z:
frytki
kalafior
» zobacz przepis

Brizol rybny z pieczarkami

Forma potrawy: Danie rybne, Kolacja, Danie główne
opakowanie filetów rybnych
sól, pieprz
20dag pieczarek
2 cebule
2 łyżki tłuszczu
łyżka zieleniny
» zobacz przepis

Kołduny (pierogi) ze śledziem

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Ciasto:
350g mąki
1 małe jajo
ok. 135ml letniej wody
sól
Farsz:
300g filetów śledziowych
40g suszonych grzybów
1 łyżka tartej bułki
1 duża cebula
40g masła
1 jajo
sól, pieprz
» zobacz przepis

Ryba pieczona po kreolsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
60dag ryby
3 ząbki czosnku
2 szklanki soku pomidorowego
15dag ogórków
10dag papryki
15dag cebuli
15dag selera
sól, pieprz
 
Do podania:
ziemniaki
» zobacz przepis

Ryba zapiekana z pieczarkami

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
1kg ryby (sandacz, halibut, dorsz, karmazyn, karp, szczupak) lub 60dag filetów
10dag pieczarek lub 20dag grzybów borowików
2dag tłuszczu
10dag cebuli
4dag tłuszczu do pieczenia
1/8 l śmietany
5dag sera gouda lub tylżyckiego
sól, pieprz
» zobacz przepis

Tuńczyk z czarnymi oliwkami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg tuńczyka
2 duże cebule
750g dojrzałych pomidorów
5 łyżek oleju
150ml wina (sherry lub jerez)
100g czarnych oliwek
100g szynki (serrano lub westfalskiej)
1 ząbek czosnku
1 łyżka mąki
1/2 łyżeczki mielonej czerwonej papryki
sól, pieprz
olej do smażenia
» zobacz przepis

Sola po florencku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
700g filetów z soli
700g surowych liści szpinaku
250ml białego wytrawnego wina
50g tartego parmezanu lub podsuszonego oscypka
60g masła
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz
Sos:
60g masła
50g mąki
500ml mleka
» zobacz przepis

Panga lub sola na zimno

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Danie rybne
filety z pangli lub soli, rozmrożone
cytryna
olej do smażenia
mąka (do obtoczenia ryby)
3 łyżki masła
1-2 cebule
słoik papryki czerwonej (konserwowej)
7 krążków ananasa z puszki
2 łyżki ketchupu pikantnego
1-2 główki czosnku
sól
pieprz mielony
» zobacz przepis

Ryba z konserwy zapiekana z pieczarkami i makaronem

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
25dag makaronu (spaghetti)
2 cebule (15 dag)
1 łyżka oleju
15dag pieczarek
1 ząbek czosnku
1 szklanka śmietany
1 łyżka mąki
25dag ryby z konserwy (w oleju)
1 łyżka tłuszczu do naczynia
4 łyżki tartego żółtego sera
pieprz, sól
» zobacz przepis

Mintaj z sosem włoskim

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne, Sos
Sos:
15dag pomidorów
pęczek włoszczyzny
3 łyżki oleju lub oliwy
5dag cebuli
ząbek czosnku
liść laurowy
gałązka tymianku, oregano i rozmarynu
20g świeżego imbiru
Danie:
4 porcje filetów z mintaja
jajko
4 łyżki mąki
sól, pieprz
40g tłuszczu do smażenia
» zobacz przepis

Śledzie po cygańsku nr 2

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Danie rybne, Przekąska lub przystawka
6 śledzi
0,5 litra śmietany
mały słoik grzybków marynowanych
cebula
2-3 jajka na twardo
2-3 jabłka
kilka ogórków kiszonych lub konserwowych
sól
pieprz
» zobacz przepis

Śledzie musztardowe na wigilię

Forma potrawy: Sałatka lub surówka, Danie rybne, Przekąska lub przystawka
8 filetów śledziowych
litr mleka
2 żółtka
1 łyżka musztardy
2 łyżki octu
5 łyżek oleju
1 ogórek konserwowy
sól
czarny pieprz
pieprz cayenne
4-5 cebul
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.