cojemy.pl > Dania rybne > Dania rybne z owocami > Przepisy na potrawy

Dania rybne z owocami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Sosy z olejem ale bez pieprzu
Dania rybne z alkoholem Dania rybne z grzybami Dania rybne z innymi składnikami Dania rybne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania rybne z mięsem Dania rybne z nabiałem oraz jajami Dania rybne z napojami Dania rybne z owocami Dania rybne z pieczywem Dania rybne z przyprawami Dania rybne z rybami i owocami morza Dania rybne z sosami Dania rybne z słodyczami Dania rybne z warzywami
Dania rybne z ananasem Dania rybne z avocado (awokado) Dania rybne z cytryną Dania rybne z jabłkami Dania rybne z kaparami Dania rybne z kasztanem jadalnym Dania rybne z melonem Dania rybne z migdałami Dania rybne z oliwkami Dania rybne z orzechami Dania rybne z pomarańczami Dania rybne z rodzynkami Dania rybne z sezamem (ziarnami sezamu) Dania rybne ze śliwkami

Kolorem zielonym zaznaczono owoce

Makrela z bakaliami

Forma potrawy: Danie rybne
75 dkg filetów z makreli
2 kwaśne jabłka
cebula
10 suszonych śliwek
sok z cytryny
3 łyżki siekanych orzechów włoskich
2 łyżki rodzynków
łyżka masła
kilka goździków
sól
pieprz
olej
» zobacz przepis

Śledzie w sosie śliwkowym na wigilię

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
8-10 filetów śledziowych
25dag śliwek węgierek
0,5 szklanki oliwy
sok z połowy cytryny
cukier
10 migdałów lub orzechów laskowych
czarny pieprz
łyżka posiekanego koperku
» zobacz przepis

Ryba z kasztanami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
4 filety rybne równej wielkości
10 pieczarek
10 obranych kasztanów jadalnych
sól
5-6 liści sałaty do przybrania
Marynata:
50ml wódki
4 łyżki sosu sojowego
Sos:
marynata pozostała po marynowaniu ryby
sok z 1 cytryny
sok z 1 pomarańczy
1 cebula
» zobacz przepis

Śledzie w sosie śliwkowym

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
opakowanie śledzi
2 opakowania suszonych śliwek
100g płatków migdałowych
4 łyżki oliwy
1/2 cytryny
szczypta cukru
bazylia
plastry cytryny
» zobacz przepis

Pstrąg w miodzie zapiekany

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane, Danie główne
3 pstrągi
mąka (do obtoczenia pstrąga)
sól
oliwa
masło
miód płynny
migdały
orzechy włoskie, laskowe
Na sos:
1 łyżka masła
sok z 1 pomarańczy
sok z 1/2 cytryny
2-3 łyżki miodu
» zobacz przepis

Filety rybne z avocado

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
olej do tzw. głębokiego smażenia
4 filety płastugi, dorsza lub łupacza (może być flądra), panierowane
2 dojrzałe avocado
1 cytryna
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
1 łyżka szczypiorku, posiekanego
Do przybrania:
gałązki pietruszki
» zobacz przepis

Avocado z krewetkami

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
2 owoce avocado
300g mrożonych (lub z puszki) krewetek
3 łyżki majonezu
2 łyżki gęstej śmietany 18%
1/2 cytryny
25ml brandy lub whisky
1 łyżka pokrojonego koperku
sól, biały pieprz
sos worcestershire lub sos tabasco
» zobacz przepis

Pstrąg w migdałach

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
4 sprawione pstrągi
1kg ziemniaków
15dag płatków migdałów
2 jajka
cytryna
pęczek natki
po 5 łyżek mąki i masła
3 łyżki oleju
sól
koperek i cytryna do dekoracji
» zobacz przepis

Faszerowany jabłkami pstrąg z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
pstrągi 4 szt
jabłka kwaskowate 4 szt
sok z cytryny
sól
pieprz
» zobacz przepis

Karp ze śliwkami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg karpia
25dag mrożonych śliwek
pół szklanki czerwonego wytrawnego wina
3 - 4 łyżki oliwy
łyżka mąki
cynamon
goździki
imbir
sok z cytryny
sól
pieprz
» zobacz przepis

Pstrąg opiekany z migdałami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie na grilla, Danie główne
900g oczyszczonego pstrąga
75g masła
trochę soku z cytryny
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
50g migdałów pokrojonych w płatki
Sałatka:
2 pęczki przeciętej rzeżuchy
2 łyżki szczypiorku posiekanego
1/4 ogórka, pokrojonego w plastry
2 łyżki sosu vinaigrette
Do przybrania:
plasterki cytryny
gałązki pietruszki
» zobacz przepis

Panga lub sola na zimno

Forma potrawy: Śniadanie, Kolacja, Danie rybne
filety z pangli lub soli, rozmrożone
cytryna
olej do smażenia
mąka (do obtoczenia ryby)
3 łyżki masła
1-2 cebule
słoik papryki czerwonej (konserwowej)
7 krążków ananasa z puszki
2 łyżki ketchupu pikantnego
1-2 główki czosnku
sól
pieprz mielony
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.