cojemy.pl > Dania rybne > Dania rybne z przyprawami > Dania rybne z goździkami > Przepisy na potrawy

Dania rybne z goździkami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z serem żółtym, bez cebuli, czosnku i porów
Dania rybne z alkoholem Dania rybne z grzybami Dania rybne z innymi składnikami Dania rybne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania rybne z mięsem Dania rybne z nabiałem oraz jajami Dania rybne z napojami Dania rybne z owocami Dania rybne z pieczywem Dania rybne z przyprawami Dania rybne z rybami i owocami morza Dania rybne z sosami Dania rybne z słodyczami Dania rybne z warzywami
Dania rybne z bazylią Dania rybne z cukrem Dania rybne z curry Dania rybne z cynamonem (laskami cynamonu) Dania rybne z estragonem Dania rybne z gałką muszkatołową Dania rybne z goździkami Dania rybne z imbirem Dania rybne z ketchupem (keczupem) Dania rybne z kminkiem Dania rybne z kolendrą Dania rybne z kurkumą Dania rybne z liściem laurowym Dania rybne z maggi Dania rybne z majerankiem Dania rybne z masalą (garam masalą) Dania rybne z miętą Dania rybne z musztardą Dania rybne z octem Dania rybne z oregano Dania rybne z pieprzem Dania rybne z szafranem Dania rybne z solą kuchenną Dania rybne z tymiankiem Dania rybne z vegetą Dania rybne z zielem angielskim

Kolorem zielonym zaznaczono goździk, goździki

Dorsz lub mintaj korzenny

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
1kg dorsza lub mintaja
po łyżeczce mielonych lub utłuczonych: pieprzu i kminku
pół łyżeczki gałki muszkatołowej
2 utłuczone goździki
sok z cytryny
sól
cukier do smaku
5 ząbków czosnku
olej lub oliwa
» zobacz przepis

Karp ze śliwkami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg karpia
25dag mrożonych śliwek
pół szklanki czerwonego wytrawnego wina
3 - 4 łyżki oliwy
łyżka mąki
cynamon
goździki
imbir
sok z cytryny
sól
pieprz
» zobacz przepis

Karp po francusku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg karpia
10dag porów
10dag pieczarek
5dag masła
sok z cytryny
10g cukru
3dag mąki pszennej
75ml białego wina
sól, pieprz
goździki
zielenina
» zobacz przepis

Pstrągi po holendersku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Składniki określono na 6 porcji
3 średniej wielkości pstrągi
sok z połówki cytryny
butelka białego wytrawnego wina
3 małe cebulki
kilka gałązek suszonego tymianku
po garści świeżych liści bazylii i mięty
5 - 6 goździków
2 ząbki czosnku
liść laurowy
3 łyżki masła
2 łyżki mąki
2 szklanki bulionu
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki 
» zobacz przepis

Makrela z bakaliami

Forma potrawy: Danie rybne
75 dkg filetów z makreli
2 kwaśne jabłka
cebula
10 suszonych śliwek
sok z cytryny
3 łyżki siekanych orzechów włoskich
2 łyżki rodzynków
łyżka masła
kilka goździków
sól
pieprz
olej
» zobacz przepis

Łosoś w sosie ziołowym po francusku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Jeden łosoś o wadze ok. 2 kg
600g małych pieczarek
2 łyżki masła
sól, pieprz, szczypiorek
Do przybrania:
listki zielonej pietruszki
listki tymianku
Court bouillon:
400ml białego wytrawnego wina
1 obrana i umyta marchewka
1 duża cebula, obrana i naszpikowana 3 goździkami
1 bouquet garni
sól, pieprz
Sos:
125ml białego wytrawnego wina
125ml śmietanki
1 łyżka masła
2 łyżki drobno posiekanej mieszaniny szczypiorku, tymianku i zielonej pietruszki
sól, pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.