cojemy.pl > Przyprawy > Przepisy na potrawy > Strona numer 99

Przepisy z przyprawami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Sałatki ze śledziem i cebulą
Przepisy z bazylią Przepisy z cukrem Przepisy z cukrem waniliowym Przepisy z curry Przepisy z cynamonem (laskami cynamonu) Przepisy z cząbrem Przepisy z estragonem Przepisy z gałką muszkatołową Przepisy z gorczycą Przepisy z goździkami Przepisy z imbirem Przepisy z jałowcem Przepisy z kakaem Przepisy z kardamonem Przepisy z ketchupem (keczupem) Przepisy z kminem rzymskim (kuminem, cuminem) Przepisy z kminkiem Przepisy z kolendrą Przepisy z kostką warzywną Przepisy z kurkumą Przepisy z liśćmi dębu Przepisy z liściem laurowym Przepisy z lubczykiem Przepisy z lukrem Przepisy z maggi Przepisy z majerankiem Przepisy z masalą (garam masalą) Przepisy z melisą Przepisy z miętą Przepisy z musztardą Przepisy z octem Przepisy z oregano Przepisy z pieprzem Przepisy z rukolą Przepisy z szafranem Przepisy z solą kuchenną Przepisy z tymiankiem Przepisy z vegetą Przepisy z wanilią Przepisy z zielem angielskim Przepisy z ziołami prowansalskimi

Kolorem zielonym zaznaczono przyprawy

Sałatka z dyni i jabłek

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
250g dyni
250g jabłek kompotowych
1 łyżka soku z cytryny lub kwasek cytrynowy do smaku
60–80g cukru
1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
» zobacz przepis

Egerska surówka z cukinii

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
250–300g cukinii (najlepiej młode, nie dłuższe niż 20–25 cm)
3–4 pomidory
1–2 strąki zielonej papryki
Zaprawa:
1/4 szklanki oleju słonecznikowego
2 łyżki octu winnego
1–2 ząbki czosnku, sól
» zobacz przepis

Dynia w przecierze żurawinowym

Forma potrawy: Przetwór
dynia
żurawina
cukier
» zobacz przepis

Dżem z pigwy

Forma potrawy: Przetwór
0,25 litra wody
0,75kg cukru
1 cytryna
1kg pigwy
50g jasnych rodzynek
0,25 litra rumu, koniaku lub czystej wódki
» zobacz przepis

Mięso z kraba zapiekane z makaronem

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane, Danie główne
paczka makaronu spaghetti
puszka skondensowanej zupy pieczarkowej (z braku takowej moze byc zupa z proszku)
3 łyżki masła
2 szklanki mleka
1/4kg ostrego utartego sera
mięso z kraba
pieprz do smaku
» zobacz przepis

Deser turecki z gruszek

Forma potrawy: Deser, Ciasto
4 gruszki
3 jaja
50g cukru
50g mąki
50g masła
łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki cukru na karmel
» zobacz przepis

Tortilla de patatas

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
8 jajek
1kg kartofli
olej do smażenia
sól
» zobacz przepis

Kompot z jabłek na winie

Forma potrawy: Drink lub koktajl alkoholowy, Napój
2 duże jabłka
100ml białego wina
cynamon w proszku
» zobacz przepis

Smażone banany w miodzie

Forma potrawy: Deser
6 bananów
6-8 kulek lodów bakaliowych
10 łyżek mleka
10 łyżek gorzkiego kakao
2 łyżki miodu
olej
» zobacz przepis

Twarożek wiosenny

Forma potrawy: Kolacja, Deser
30dag twarożku
1 szklanka śmietany
25dag poziomek lub truskawek
10dag cukru
cukier waniliowy
» zobacz przepis

Sernik z arbuzem

Forma potrawy: Deser
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
4 serki homogenizowane waniliowe
200ml śmietany kremówki ( 30-36%)
4 łyżki cukru pudru
3 łyżki Żelatyny spożywczej
1 Galaretka o smaku truskawkowym
1 jabłko
kawałek arbuza
» zobacz przepis

Tarta z gruszkami

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
200g mąki
100g masła
3 łyżki zimnego mleka
sól
1 łyżka masła do nasmarowania formy
Dodatki:
4 duże dojrzale gruszki
250ml gęstej śmietany
2 żołtka
2 łyżki cukru
1 łyżka calvadosu
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.