MENU
ZWIŃ MENU

Twarożek wiosenny

Formy potrawy: Desery, Kolacje, potrawa wegetariańska

Składniki

30 dag twarożku
1 szklanka śmietany
25 dag poziomek lub truskawek
10 dag cukru
cukier waniliowy

Przyrządzanie

Twarożek przepuścić przez maszynkę. Dodać śmietanę, cukier, wymieszać. Owoce przebrać, umyć, osączyć i usunąć szypułki.

Duże truskawki przekrajać na połowę. Twarożek wyporcjować do kompotierek, na wierzchu położyć truskawki, posypać cukrem waniliowym.

Podawać na podwieczorek lub jako lekka kolacja.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Sos wiosenny na wielkanoc

Forma potrawy: Sosy

 
kubek gęstej, kwaśnej śmietany
mały słoik majonezu
dwa jaja
pęczek pietruszki
pęczek szczypiorku
łyżka chrzanu
dwie cytryny
sól, cukier, biały pieprz
 

Twarożek deserowy

Forma potrawy: Desery

40 dag twarogu
1/2 szklanki słodkiego wina
cynamon
1 łyżka cukru
1 butelka śmietany
50 dag wiśni
wafle

Grass Night

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

40 ml Żołądkowej na Trawie Żubrowej
10 ml soku z cytryny
Tonic
Lód
Dekoracja:
plasterek cytryny lub twister.

Truskawki w kremie z twarogu

Forma potrawy: Desery


50 dag truskawek
20 dag tłustego twarożku
10 dag cukru
2 jajka
7 dag śmietany kremówki
1 dag żelatyny
cukier waniliowy