Przepisy z przyprawami
Kolorem zielonym zaznaczono przyprawy
25dag żółtego sera
20dag szynki
1 kwaszony ogórek
1 cebula
1 kalafior
kwasek cytrynowy
olej
sól
zielenina
papryka
3 pstrągi
mąka (do obtoczenia pstrąga)
sól
oliwa
masło
miód płynny
migdały
orzechy włoskie, laskowe
Na sos:
1 łyżka masła
sok z 1 pomarańczy
sok z 1/2 cytryny
2-3 łyżki miodu
16 kapeluszy suszonych prawdziwków o średnicy 3-4 cm.
3 szklanki mleka
2 jajka
1/2 szklanki bułki tartej
4 łyżki mąki
natka pietruszki
olej do smażenia
sól
1/2 arbuza
1/2 melona
5 brzoskwiń
3 gruszki
200g czarnych winogron
2 łyżki cukru
sok z 1/2 cytryny
75ml brandy
półtorej szklanki ryżu
3 szklanki mleka
kostka rosołu
3 łyżki tłuszczu
sól
cebula
15-20dag wątroby
2 jajka
2 łyżki utartego żółtego sera
2 łyżki tartej bułki
łyżka posiekanej zielonej pietruszki
ryż
pierś z kurczaka
łyżka masła
kilka pieczarek
połowa szklanki białego wina
pól szklanki rosołu
drobno posiekany koperek
sok cytryny
łyżka mąki
łyżka śmietanki
pieprz do smaku
2 łyżeczki zmielonej kawy
cukier
spirytus
40dag marchewki
100ml śmietany
15dag jabłek
4dag chrzanu
zielenina
sól
sok z cytryny
2 jajka
1 łyżeczka soli
połowa litra mleka
20dag mąki
1 łyżka masła
35dag obranych ziemniaków
zielenina
olej do smażenia
1kg marchwi
20dag truskawek
2 szklanki mleka
cukier
lody
300g chudego wędzonego boczku
30 suszonych śliwek bez pestek
1 duże jabłko (antonówka)
3 łyżki calvadosu lub brandy
2 łyżki cukru
200ml wody
mięso wołowe bez kości 80 dag
mała cebula
sól
Do podania:
biały cheb pszenny