Forma potrawy: Napoje, potrawa wegetariańska
1 kg marchwi
20 dag truskawek
2 szklanki mleka
cukier
lody
Najpierw zagotować mleko, po czym ostudzić. Marchew dokładnie umyć, oczyścić i wcisnąć sok w sokowirówce. Tryskawki przygotować - oczyścić, usunąć szypułki i rozgnieść na papkę.
Połączyć przecier truskawkowy z sokiem z marchwi i energicznie mieszając dodawać stopniowo mleko.
Dosłodzić do smaku, oziębić.
Podawać w małych szklaneczkach z lodem konsumpcyjnym.
Napój truskawkowo-poziomkowy z serwatką
Forma potrawy: Napoje
40 dag truskawek
15 dag poziomek
2 1/2 szklanki serwatki
5-10 dag cukru
Forma potrawy: Napoje
30 dag truskawek
20 dag agrestu
15 dag cukru
około 2 1/2 szklanki wody
Forma potrawy: Napoje
szklanka soku z poziomek lub truskawek
szklanka soku z czarnej porzeczki
szklanka soku z winogron
szklanka mleka
cukier
Forma potrawy: Napoje, Drinki i koktajle alkoholowe