MENU
ZWIŃ MENU

Napój z mleka, marchwi i truskawek

Forma potrawy: Napoje, potrawa wegetariańska

Składniki

1 kg marchwi
20 dag truskawek
2 szklanki mleka
cukier
lody

Przyrządzanie

Najpierw zagotować mleko, po czym ostudzić. Marchew dokładnie umyć, oczyścić i wcisnąć sok w sokowirówce. Tryskawki przygotować - oczyścić, usunąć szypułki i rozgnieść na papkę.

Połączyć przecier truskawkowy z sokiem z marchwi i energicznie mieszając dodawać stopniowo mleko.

Dosłodzić do smaku, oziębić.

Podawać w małych szklaneczkach z lodem konsumpcyjnym.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Napój truskawkowo-poziomkowy z serwatką

Forma potrawy: Napoje

40 dag truskawek
15 dag poziomek
2 1/2 szklanki serwatki
5-10 dag cukru
 

Napój truskawkowo-agrestowy

Forma potrawy: Napoje

30 dag truskawek
20 dag agrestu
15 dag cukru
około 2 1/2 szklanki wody

Napój mleczno-owocowy

Forma potrawy: Napoje

szklanka soku z poziomek lub truskawek
szklanka soku z czarnej porzeczki
szklanka soku z winogron
szklanka mleka
cukier

Napój chłodzący z truskawek

Forma potrawy: Napoje, Drinki i koktajle alkoholowe

50 dag truskawek
10 dag cukru
1 szklanka wina białego półsłodkiego