półtorej szklanki ryżu
3 szklanki mleka
kostka rosołu
3 łyżki tłuszczu
sól
cebula
15-20dag wątroby
2 jajka
2 łyżki utartego żółtego sera
2 łyżki tartej bułki
łyżka posiekanej zielonej pietruszki
Umyty ryż wsypać do dużej ilości wody, kilka minut gotować, a następnie odcedzić. Zagotować mleko z kostka rosołowa, wsypać ryż, osolić do smaku, dodać łyżkę tłuszczu i razem ugotować.
Drobno posiekać cebulę razem z wątróbką. Na stopionym tłuszczu smażyć najpierw cebulę, a potem wątróbkę i smażyć razem tylko tyle, aby wątróbka straciła krwisty kolor.
Do przestudzonego ryżu dodać wątróbkę z cebulą, zielenina, jajko i utarty ser, masę przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Podzielić na około 10 porcji, uformować kotlety, umaczać je w rozbitym jajku i otoczyć w tartej bułce, po czym usmażyć.
Podawać z ketchupem.