cojemy.pl > Przyprawy > Gałka muszkatołowa > Przepisy na potrawy > Strona numer 2

Przepisy z gałką muszkatołową


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z jabłkami i śmietaną, ale bez cukru
Bazylia Cukier Cukier waniliowy Curry Cynamon (laska cynamonu) Cząber Estragon Gałka muszkatołowa Gorczyca Goździk, goździki Imbir Jałowiec Kakao Kardamon Ketchup (keczup) Kmin rzymski (kumin, cumin) Kminek Kolendra Kostka warzywna Kurkuma Liście dębu Liść laurowy Lubczyk Lukier Maggi Majeranek Masala (garam masala) Melisa Mięta Musztarda Ocet Oregano Pieprz Rukola Szafran Sól kuchenna Tymianek Vegeta Wanilia Ziele angielskie Zioła prowansalskie
Ciasta z gałką muszkatołową Dania główne z gałką muszkatołową Dania rybne z gałką muszkatołową Desery z gałką muszkatołową Drinki i koktajle alkoholowe z gałką muszkatołową Inne potrawy z gałką muszkatołową Kolacje z gałką muszkatołową Napoje z gałką muszkatołową Przekąski lub przystawki z gałką muszkatołową Przetwory z gałką muszkatołową Sałatki lub surówki z gałką muszkatołową Sosy z gałką muszkatołową Zapiekane z gałką muszkatołową Zupy z gałką muszkatołową Śniadania z gałką muszkatołową

Kolorem zielonym zaznaczono gałka muszkatołowa

Pasztet z cukini i szpinaku

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
2kg cukini
300g cebuli
3 łyżki oliwy
200g tartej bułki
250ml mleka
6 jaj
400g szpinaku
30g masła
4 ząbki czosnku
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
1 łyżeczka posiekanej świeżej mięty
kilka listków estragonu
masło do smarowania formy
listki świeżej mięty do przybrania
» zobacz przepis

Suflety z kurkami

Forma potrawy: Inna potrawa, Przekąska lub przystawka
300g kurek
2 łyżki masła
sól, zmielony czarny pieprz
2 jajka
2 łyżki śmietanki kremówki
5 łyżek startego żółtego sera
świeżo starta gałka muszkatołowa
1 łyżeczka drobno posiekanych liści estragonu
masło do wysmarowania foremek
liście sałaty do dekoracji
» zobacz przepis

Zupa z kaczki i kapusty chinskiej

Forma potrawy: Zupa
1,25kg kaczki
0,5kg chińskiej kapusty solonej
2 łyżki soku cytrynowego
5 świeżych czerwonych papryczek chilli
kawałek gałki muszkatołowej
30 ziarenek białego pieprzu
0,9 l wody
» zobacz przepis

Pasztet z jarzyn o trzech smakach

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
60dag małych buraczków
60dag porów
60dag marchewki
duża cebula
cebulka dymka
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
250ml śmietany
6 jaj
6 kopiastych łyżek mąki
5dag utartego parmezanu
3 łyżki masła
1 łyżeczka utartej skórki cytrynowej
sól, pieprz, imbir, gałka muszkatołowa
masło do smarowania formy
» zobacz przepis

Pory zapiekane w beszamelu

Forma potrawy: Zapiekane, Kolacja, Danie główne
80dag porów
2 łyżki masła
60g startego parmezanu do posypania
 
Sos beszamelowy:
150ml śmietanki 12%
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
» zobacz przepis

Kapusta włoska zapiekana

Forma potrawy: Danie główne
2 małe główki włoskiej kapusty
500ml jasnego wywaru jarzynowego (ze swieżych jarzyn)
200ml śmietanki
1 żółtko
1 łyżka sherry (niekoniecznie)
60g startego ostrego sera (cheddar)
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
sól, pieprz
 
Do podania:
kluseczki
sos orzechowy
» zobacz przepis

Quiche z kurkami

Forma potrawy: Danie główne, Kolacja, Ciasto
Ciasto:
20dag masła
jajko
30dag mąki
odrobina soli
foremka do quiche
 
Nadzienie:
0,5kg kurek
olej
3 cebule
1-2 ząbki czosnku
rozmaryn, pieprz
15dag sera gouda lub podobnego
boczek (niekoniecznie)
 
Sos:
100ml śmietany
100ml mleka
4 jajka
pieprz, sól
gałka muszkatołowa
» zobacz przepis

Placek afrykański

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane, Danie główne
2 ziemniaki
2 cebule
2-3 ząbki czosnku
1,5 szklanki kostek marchwi
1,5 szklanki zielonego groszku
4-5 jaj
sól, pieprz
ziele angielskie
gałka muszkatołowa
olej
 
Do podania:
ogórek konserwowy
» zobacz przepis

Zupa gulaszowa

Forma potrawy: Zupa
60dag wołowiny bez kości
60dag ziemniaków
20dag słoniny
2dag mąki
10dag cebuli
2-3 ząbki czosnku
duża papryka surowa lub konserwowa
sól, pieprz
majeranek
kminek
gałka muszkatołowa
papryka ostra
» zobacz przepis

Pasztet z mięsa i wątróbek drobiowych

Forma potrawy: Przetwór, Śniadanie, Przekąska lub przystawka
650g wątróbek drobiowych
300g wieprzowiny
350g cielęciny
5 jaj
200g słoniny
200ml gęstej śmietany
1 łyżka masła
2 średnie cebule
1 ząbek czosnku
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1,5 łyżki cukru
150ml porto
50ml koniaku
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
» zobacz przepis

Lazania z cukinią

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
12 płatów lazanii
2 małe cukinie
2 czerwone papryki
2 pomidory
10dag żółtego sera
10dag mozzarelli
szklanka soku pomidorowego
szklanka śmietany kremówki
cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
starta gałka muszkatołowa
łyżeczka tymianku
sól, pieprz
» zobacz przepis

Pieczeń rzymska z boczkiem

Forma potrawy: Śniadanie, Inna potrawa, Danie główne
1kg mięsa mielonego (drobiowe lub mieszane)
4 jajka
cebula
10dag boczku w plastrach
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
lub przyprawa do mięsa mielonego
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.