cojemy.pl > Przyprawy > Cynamon (laska cynamonu) > Przepisy na potrawy > Strona numer 4

Przepisy z cynamonem (laskami cynamonu)


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania główne bez ziemniaków, pomidorów i kapusty
Bazylia Cukier Cukier waniliowy Curry Cynamon (laska cynamonu) Cząber Estragon Gałka muszkatołowa Gorczyca Goździk, goździki Imbir Jałowiec Kakao Kardamon Ketchup (keczup) Kmin rzymski (kumin, cumin) Kminek Kolendra Kostka warzywna Kurkuma Liście dębu Liść laurowy Lubczyk Lukier Maggi Majeranek Masala (garam masala) Melisa Mięta Musztarda Ocet Oregano Pieprz Rukola Szafran Sól kuchenna Tymianek Vegeta Wanilia Ziele angielskie Zioła prowansalskie
Ciasta z cynamonem (laskami cynamonu) Dania główne z cynamonem (laskami cynamonu) Dania na grilla z cynamonem (laskami cynamonu) Dania rybne z cynamonem (laskami cynamonu) Desery z cynamonem (laskami cynamonu) Drinki i koktajle alkoholowe z cynamonem (laskami cynamonu) Inne potrawy z cynamonem (laskami cynamonu) Koktajle bezalkoholowe z cynamonem (laskami cynamonu) Kolacje z cynamonem (laskami cynamonu) Napoje z cynamonem (laskami cynamonu) Przekąski lub przystawki z cynamonem (laskami cynamonu) Przetwory z cynamonem (laskami cynamonu) Sałatki lub surówki z cynamonem (laskami cynamonu) Sosy z cynamonem (laskami cynamonu) Zapiekane z cynamonem (laskami cynamonu) Zupy z cynamonem (laskami cynamonu) Śniadania z cynamonem (laskami cynamonu)

Kolorem zielonym zaznaczono cynamon (laska cynamonu)

Kurczę w pomidorach i miodzie

Forma potrawy: Danie główne
kurczę o wadze 1,5 kg
2,5kg pomidorów
1 cebula
3 łyżki gęstego miodu
150g masła
100g obranych migdałów
1 łyżeczka prażonego ziarna sezamowego
szczypta szafranu
1 łyżeczka cynamonu
sól, pieprz
2 łyżki oliwy
» zobacz przepis

Tort z jabłek

Forma potrawy: Ciasto
8 małych jabłek
15 dkg masła
15 dkg cukru
20 dkg mąki
3 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cynymonu
rodzynki
dżem morelowy
cukier puder do posypania
» zobacz przepis

Pierś kurczaka z jabłkami

Forma potrawy: Danie główne
1 pierś kurczaka
2 jabłka
1 płaska łyżeczka cynamonu (niekoniecznie)
1 średnia cebula
sól
pieprz
cukier
Do podania:
ryż
» zobacz przepis

Zapiekanka z kaszy manny i owoców z sosem poziomkowym

Forma potrawy: Zapiekane
25dag kaszy manny
2 1/2 szklanki mleka
4dag masła lub margaryny
35dag poziomek
25dag malin
28dag cukru
2 jajka
bułka tarta
cynamon
cukier waniliowy
szczypta soli
tłuszcz do formy
Sos poziomkowy:
28dag poziomek lub truskawek
2 żółtka
1 1/3 szklanki mleka
2dag mąki ziemniaczanej
5-6dag cukru
» zobacz przepis

Twarożek deserowy

Forma potrawy: Deser
40dag twarogu
1/2 szklanki słodkiego wina
cynamon
1 łyżka cukru
1 butelka śmietany
50dag wiśni
wafle
» zobacz przepis

Sos Sa-teh

Forma potrawy: Sos
100g orzeszków ziemnych
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 suszone papryczki chilii
100g masła orzechowego
2 łyżki zmielonych orzechów ziemnych
1 kawałek cynamonu
3 listki laurowe
2 łyżki sosu sojowego
4 łyżki cukru
3 łyżki soku z limonki oraz skórka z niej otarta
3 łyżki oleju
» zobacz przepis

Szarlotka na jednym jajku

Forma potrawy: Ciasto
4-5 dużych jabłek
50 dkg mąki
1 kostka masła
1 jajko
1 szklanka cukru
1/4 torebki proszku do pieczenia
łyżka spirytusu
1/4 szklanki otręb
cynamon
cukier waniliowy
cukier puder
» zobacz przepis

Dynia z makaronem

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
1kg dyni
2–3 łyżki oleju
4 jaja
200g makaronu (wstążki)
1 łyżeczka mielonego cynamonu
2–3 łyżki cukru
sól
tłuszcz i bułka tarta do formy
» zobacz przepis

Dynia marynowana po śląsku

Forma potrawy: Przetwór
dynia
2 szklanki wody
niepełna szklanka octu 6%
10g soli
50g cukru
kilka goździków
kawałek laski cynamonu
listki estragonu lub rozmarynu
» zobacz przepis

Dynia marynowana 3

Forma potrawy: Przetwór
2kg dyni
1kg cukru
2 szklanki wody
1 szklanka octu
kilka kawałeczków cynamonu
kilkanaście goździków
» zobacz przepis

Fasolka szparagowa z cebulą

Forma potrawy: Przetwór
1,5kg fasolki szparagowej
0,5kg młodych marchewek
0,5kg szalotek (rodzaj cebuli)
1 litr winnego octu
0,5kg cukru
10 goździków
2 laski cynamonu
1 średnia cebula
główka czosnku
sól
» zobacz przepis

Marchwiak

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
4 jaja
2 szklanki cukru
1 szklanka oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka cynamonu i kakao
2 szklanki utartej marchwi
3 szklanki mąki
Krem:
1 paczka masła roślinnego
1 szklanka kwaśnego mleka
1 cukier waniliowy
10 łyżeczek cukru
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.