cojemy.pl > Sosy > Sosy z przyprawami > Sosy z cynamonem (laskami cynamonu) > Przepisy na potrawy

Sosy z cynamonem (laskami cynamonu)


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z bakłażanem i serem żółtym
Sosy z alkoholem Sosy z grzybami Sosy z innymi składnikami Sosy z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Sosy z mięsem Sosy z nabiałem oraz jajami Sosy z napojami Sosy z owocami Sosy z pieczywem Sosy z przyprawami Sosy z rybami i owocami morza Sosy z sosami Sosy z warzywami
Sosy z bazylią Sosy z cukrem Sosy z curry Sosy z cynamonem (laskami cynamonu) Sosy z estragonem Sosy z gałką muszkatołową Sosy z gorczycą Sosy z goździkami Sosy z imbirem Sosy z ketchupem (keczupem) Sosy z kminem rzymskim (kuminem, cuminem) Sosy z kminkiem Sosy z kolendrą Sosy z kurkumą Sosy z liściem laurowym Sosy z majerankiem Sosy z miętą Sosy z musztardą Sosy z octem Sosy z oregano Sosy z pieprzem Sosy z solą kuchenną Sosy z tymiankiem Sosy z vegetą Sosy z wanilią Sosy z zielem angielskim

Kolorem zielonym zaznaczono cynamon (laska cynamonu)

Sos z czerwonego wina

Forma potrawy: Sos
250ml czerwonego wytrawnego wina
skórka cytrynowa
cynamon
5dag cukru
1dag mąki ziemniaczanej
5dag rodzynek
» zobacz przepis

Chutney z dyni, moreli i rodzynek

Forma potrawy: Przetwór, Sos
1kg miąższu dyni pokrojonego w drobną kostkę
2 drobno posiekane cebule
200g suszonych moreli pokrojonych na małe kawałki
kawałek świeżego kłącza imbiru, drobno posiekanego
250g rodzynek sułtanek
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
1 kawałek cynamonu
1 goździk
250g cukru trzcinowego
70ml octu winnego
» zobacz przepis

Chutney dyniowo-pomidorowy

Forma potrawy: Przetwór, Sos
400g dyni
300g pomidorów
sól
2 duże cebule pokrojone w talarki
2 ząbki czosnku pokrojone w słupki
1 łyżeczka zmielonej gorczycy
1 łyżeczka rozgniecionych ziaren pieprzu
1 laska cynamonu
250ml octu
200g brązowego cukru
» zobacz przepis

Chutney pomidorowy

Forma potrawy: Przetwór, Sos
kilogram pomidorów
250g cukru trzcinowego
gruby kawałek imbiru o długości kciuka
1 papryczka chilli
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki zmielonych goździków
1/2 łyżeczki kminu
1/2 łyżeczki soli
» zobacz przepis

Chutnej śliwkowo-gruszkowy

Forma potrawy: Przetwór, Sos
250 suszonych kalifornijskich śliwek
laska cynamonu
1/2 łyżeczki kolendry
szczypta pieprzu cayenne
375 ml. czerwonego wina
1/2kg poćwiartowanych soczystych gruszek
4-6 łyżek octu
3-4 łyzki cukru
sól
» zobacz przepis

Sos Sa-teh

Forma potrawy: Sos
100g orzeszków ziemnych
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 suszone papryczki chilii
100g masła orzechowego
2 łyżki zmielonych orzechów ziemnych
1 kawałek cynamonu
3 listki laurowe
2 łyżki sosu sojowego
4 łyżki cukru
3 łyżki soku z limonki oraz skórka z niej otarta
3 łyżki oleju
» zobacz przepis

Chutney gruszkowy

Forma potrawy: Przetwór, Sos
2kg dojrzałych gruszek
30dag cebuli
4-5 ząbków czosnku
20dag suszonych daktyli
kawałek świeżego imbiru
2 pomarańcze
cytryna
papryczka chilli
250ml octu winnego
20dag cukru
po łyżeczce ziaren gorczycy, mielonej kolendry, cynamonu i soli
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.