MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, ryby i owoce morza zostały zaznaczony na zielono

Papryczki chilli nadziewane tuńczykiem

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

6 papryczek chilli (odmiana duża)
1 czerwona cebula
2 łyżki białego octu winnego
1 łyżka oleju
1 liść laurowy
1/4 łyżeczki oregano
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki pieprzu, sól
80 ml wody

Nadzienie:
2 kartofle
1 puszka (200 g) tuńczyka
1 biała cebula
1 łyżka soku z cytryny
120 ml majonezu
1 łyżka czerwonego octu winnego
sól i pieprz

Przekąski lub przystawki z ryb i owoców morza » zobacz przepis

Ryż z rybą i jajkami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje

sól
225g ryżu błyskawicznego
1/4 łyżeczki kurkumy
4 większe kawałki dorsza bez ości
1 łyżka oleju
1 cebula, posiekana
4 jajka, ugotowane na twardo i podzielone na ćwiartki
4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
świeżo zmielony pieprz naturalny

Do przybrania:
cząstki cytryny

Przekąski lub przystawki z ryb i owoców morza » zobacz przepis

Galaretka z avocado

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki

2 avocado
100 ml wywaru mięsnego
1 łyżeczka żelatyny
80 ml śmietanki kremowej
sok z 1 cytryny
4 duże krewetki
sól, pieprz

Do przybrania:
zielona pietruszka, koperek

Przekąski lub przystawki z ryb i owoców morza » zobacz przepis

Cukinia faszerowana

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

2 średnie cukinie
250 g mielonej wieprzowiny
250 g mięsa z krabów
2 jaja
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sosu ostrygowego
szczypta mielonego imbiru
sól, świeżo zmielony pieprz
3 łyżki mąki ziemniaczanej
olej do smażenia

Przekąski lub przystawki z ryb i owoców morza » zobacz przepis

Kartofle faszerowane śledziami i prawdziwkami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania główne, Zapiekane

 
12 średniej wielkości kartofli
2 łyżki masła
3 łyżki śmietany
1 łyżka tartej bułki
1 pęczek siekanego koperku
tłuszcz do wysmarowania formy
 
Farsz:
150 g solonych śledzi
5 dużych suszonych prawdziwków
3 kartofle
1 cebula
1 jajo
2 łyżki śmietany
sól, pieprz
1 łyżka masła
 

Przekąski lub przystawki z ryb i owoców morza » zobacz przepis
«« « 1 2 3 4 5