MENU
ZWIŃ MENU

Avocado w kremie krewetkowym

Formy potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, czas przygotowania: 40 min.

Składniki

25 dag mrożonych krewetek
60 dag piersi z kurczaka
cytryna
2 łyżki żelatyny
sól
pieprz biały
4-5 łyżek majonezu
1 owoc avocado
20 dag wędzonego łososia w plasterkach

Przyrządzanie

Kurczaka ugotować w osolonym wrzątku z krewetkami, osączyć, zemleć lub zmiksować (razem z krewetkami), żelatynę rozpuścić w małej ilości wody.

Pastę z kurczaka i krewetek wymieszać z majonezemk skropić sokiem z cytrynym przyprawić, dodać obrane i pokrojone na słupki avocado.

Pastę wymieszać z żelatyną i avocado, wąską formę wyłożyć folią i plastrami łososia, wypełnić pastąm przykryć plastrami łososia, zastudzić.

Część ugotowanego kurczakam zamiast zemlećm można pokroić na kawałki i potem dodać do kremu.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Dip z avocado

Forma potrawy: Sosy

2 duże dojrzałe avocado
200 ml jogurtu
mała cebula
ząbek czosnku
łyżka oliwy
łyżka drobno pokrojonej zielonej pietruszki
4 łyżki soku cytrynowego
cukier, sól, pieprz

Kanapki z avocado

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

owoc avocado (niezbyt miękki)
chleb
masło
cebula
sól

Sałatka z avocado i pomidora

Forma potrawy: Sałatki

całe avocado ze skórką
liście sałaty
pomidor
sól, pieprz

Do przybrania:
zielony ogórek

Zupa z avocado

Forma potrawy: Zupy

2 avocado
pęczek natki pietruszki
2 łodygi selera naciowego
zielona papryka
mała cukinia lub ogórek sałatkowy
sok z połowy cytryny
sól, pieprz