Forma potrawy: Desery, potrawa wegetariańska
15 dag poziomek
10 dag wiśni
10 dag agrestu
1 szklanka wody
20 dag cukru
2 dag żelatyny
Owoce przebrać, umyć, usunąć szypułki. Z każdego rodzaju owocu wycisnąć oddzielnie sok i dosłodzić do smaku.
Namoczoną w zimnej wodzie żelatynę rozpuścić we wrzątku; podzielić na 3 części i dodać do każdego rodzaju soku.
Tak przygotowane galaretki wlać do szklanej kompotierki. Wlewać kolejno najpierw galaretkę wiśniową, odczekać, aż zastygnie, następnie agrestową, znów odczekać, aż zastygnie, a na koniec poziomkową.
Odstawić całość do zastudzenia.
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
40 ml wódki
10 ml soku z cytryny
10 ml syropu z cukru
1 wiśnia koktajlowa
1/2 plasterka cytryny
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
60 ml tequili
30 ml słodkiego wermutu
15 ml wytrawnego wermutu
1 wiśnia
Forma potrawy: Desery
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
4 serki homogenizowane waniliowe
200 ml śmietany kremówki ( 30-36%)
4 łyżki cukru pudru
3 łyżki Żelatyny spożywczej
1 Galaretka o smaku truskawkowym
1 jabłko
kawałek arbuza
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
2 grejpfruty
2 łyżki wina imbirowego
2 łyżki brunatnego cukru
4 kandyzowane wiśnie, przekrojone na połówki