Forma potrawy: Napoje, potrawa wegetariańska
30 dag truskawek
20 dag agrestu
15 dag cukru
około 2 1/2 szklanki wody
Napój na gorące dni.
Wodę zagotować z cukrem. Ostudzić. Owoce umyć, usunąć szypułki, osączyć, zmiksować lub przetrzeć przez plastykowe sito.
Kiedy przecieramy owoce - stopniowo dodajemy ostudzoną wodę.
Gotowy napój należy silnie oziębić i podawać w szklankach z dodatkiem lodu.
Jogurtowy napój truskawkowo-wiśniowy
Forma potrawy: Napoje
2 szklanki jogurtu naturalnego
1 szklanka soku z truskawek
1 szklanka soku z wiśni
Napój truskawkowo-poziomkowy z serwatką
Forma potrawy: Napoje
40 dag truskawek
15 dag poziomek
2 1/2 szklanki serwatki
5-10 dag cukru
Napój nektarowy truskawkowo-jabłkowy
Forma potrawy: Napoje
1 i 1/2 szklanki nektaru truskawkowego
1 i 1/2 szklanki nektaru jabłkowego
1 i 1/2 szklanki wina białego
plasterki cytryny
kostki lodu
lody konsumpcyjne
Forma potrawy: Napoje
1 szklanka jogurtu
pół szklanki mleka
miód do smaku