Gruszki w śmietance pomarańczowej
Forma potrawy: Desery
1 średniej wielkości pomarańcz
3 łyżki likieru pomarańczowego lub wódki
szklanka śmietany
3 goździki
szczypta cynamonu
1 łyżka cukru
4 średnie gruszki
Forma potrawy: Desery
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
4 serki homogenizowane waniliowe
200 ml śmietany kremówki ( 30-36%)
4 łyżki cukru pudru
3 łyżki Żelatyny spożywczej
1 Galaretka o smaku truskawkowym
1 jabłko
kawałek arbuza
Forma potrawy: Sosy
laska wanilii
5 żółtek
0,5 l kremówki
kilka łyżek cukru
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Inne potrawy
8 moreli z kompotu
16 małych makaroników migdałowych lub orzechowych
kieliszek likieru maraschino
szklanka bitej śmietany
Forma potrawy: Dania główne
2 torebki białego ryżu
2 banany
1,5 kubeczka śmietany lub jogurtu naturalnego
paczka rodzynek około 100-150 g
torebka cukru waniliowego - około 8g
sól
ew. cynamon
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
tabliczka startej czekolady
łyżka cukru
pół litra mleka
szklanka śmietany
wiórki czekoladowe
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
3/4 szklanki czarnych jagód
1-3 łyżki cukru pudru
1/4 szklanki śmietany kremówki
kubeczek kefiru lub szklanka słodkiego mleka
Forma potrawy: Desery
15 dag podłuznych biszkopcików
pół kostki masła
torebka galaretki cytrynowej (na 1/2 litra wody)
10 dag tłustego serka śmietankowego
pół szklanki brązowego cukru kandyzowanego
2 łyżki soku z limetek
500 ml śmietany kremówki