cojemy.pl > Nabiał, tłuszcze oraz jaja > Przepisy na potrawy > Strona numer 83

Przepisy z nabiałem oraz jajami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Zupy bez soli
Przepisy z bryndzą Przepisy z serem fetą Przepisy z jajkami Przepisy z biszkoptem z jajek Przepisy z jogurtem Przepisy z kefirem Przepisy z majonezem Przepisy z margaryną Przepisy z masłem Przepisy z maślanką Przepisy z mlekiem Przepisy z mozzarellą Przepisy z olejem Przepisy z oliwą Przepisy z oscypkiem Przepisy z parmezanem Przepisy z serem białym (twarogiem) Przepisy z serem kozim Przepisy z serem owczym Przepisy z serem pleśniowym Przepisy z serem topionym Przepisy z serem żółtym Przepisy z serkiem homogenizowanym Przepisy z serwatką Przepisy ze smalcem Przepisy z tofu Przepisy ze śmietaną

Kolorem zielonym zaznaczono nabiał, tłuszcze oraz jaja

Kotlety schabowe w winie

Forma potrawy: Danie główne
1,2kg schabu bez kości
100g migdałów
250ml wina (malaga)
5 łyżek oleju
2 gałązki zielonej pietruszki
sól
» zobacz przepis

Schab w sosie arabskim

Forma potrawy: Danie główne
8 plastrów schabu bez kości o grubości ok 1 - 1,5cm
paczka fig
4 małe cebulki (np. szalotki)
3 łyżki octu winnego najlepiej czerwonego
3 łyżki oliwy
łyżka masła
kieliszek wina najlepiej czerwonego
sól, pieprz do smaku
Do podania:
kasza kus-kus
» zobacz przepis

Śledzie pikantne

Forma potrawy: Danie rybne, Przekąska lub przystawka
50dag śledzi bez głów
2 cebule
3 łyżki oleju
jajko
koncentrat pomidorowy
papryka ostra w proszku (np. chilli w proszku)
musztarda
pieprz
szczypiorek
» zobacz przepis

Śledź po polsku

Forma potrawy: Inna potrawa, Danie rybne
4 duże śledzie solone
2 cebule
5 ziarenek ziela angielskiego
10 ziarenek pieprzu
liść laurowy
4 cytryny
kubek śmietanki 12 proc.
1/2 łyżeczki cukru pudru
» zobacz przepis

Szparagi gotowane

Forma potrawy: Danie główne, Kolacja, Przekąska lub przystawka
1kg szparagów
100g masła
1 łyżka tartej bulki
cukier, sól
» zobacz przepis

Mus z łososia

Forma potrawy: Inna potrawa, Danie rybne
400g łososia z puszki
200ml bitej śmietany
50ml koniaku
100ml odtłuszczonego bulionu z kury
sok z 1/2 cytryny
4 listki żelatyny
sól, pieprz
» zobacz przepis

Łosoś z ryżem

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
4 czarki ugotowanego ryżu
1 filet z łososia
2 jaja
5-6 łodyżek szczypiorku lub dymki
łyżka sosu sojowego
szczypta pieprzu
2 łyżki oleju do smażenia
» zobacz przepis

Wiejski pasztet wieprzowy

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
250g wątroby wieprzowej
800g schabu karkowego bez kości
200g słoniny w plastrach
2 jaja
1 mała cebula
2 cebulki dymki
1 ząbek czosnku
200ml mleka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
100ml białego wytrawnego wina
mały pęczek natki pietruszki
500ml bulionu
20g żelatyny
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Do podania:
chleb wiejski
musztarda
korniszony
» zobacz przepis

Ryż meksykański z fasolą

Forma potrawy: Danie główne
1 i 1/4 szklanki ryżu
tyleż fasoli
1-2 cebule
1-2 roztarte ząbki czosnku
pół szklanki oleju
sól
chili
1-2 suszone papryki
3/4 litra wody
» zobacz przepis

Surówka z jabłek z dynią

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
3–4 jabłka
200–300g dyni
1/2 szklanki majonezu
1 łyżka musztardy
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sok z cytryny, cukier, sól
» zobacz przepis

Śledzie po cygańsku

Forma potrawy: Danie rybne, Kolacja, Przekąska lub przystawka
50dag śledzi solonych
15dag cebuli
10dag korniszonów
natka pietruszki
10dag ketchupu
50ml oliwy
czosnek
musztarda
» zobacz przepis

Placek ze śliwkami

Forma potrawy: Ciasto
25dag (1 1/4 szklanki) mąki
15dag (8 łyżek) cukru
13dag margaryny
3 jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2kg śliwek
cukier waniliowy
cukier puder do posypania
tłuszcz i tarta bułka do formy
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.