MENU
ZWIŃ MENU

Śledzie pikantne

Składniki

50 dag śledzi bez głów
2 cebule
3 łyżki oleju
jajko
koncentrat pomidorowy
papryka ostra w proszku (np. chilli w proszku)
musztarda
pieprz
szczypiorek

Przyrządzanie

Śledzie wymoczyć, podzielić na filety, a potem dość drobno pokroić.

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać do śledzi. Dołożyć łyżkę koncentratu pomidorowego, łyżkę musztardy, szczyptę mielonej papryki i pieprzu. Mieszając wlać olej.

Śledzie ułożyć w naczyniu, posypać ugotowanym na twardo i posiekanym jajkiem oraz szczypiorkiem.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Śledzie po cygańsku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania rybne, Kolacje

50 dag śledzi solonych
15 dag cebuli
10 dag korniszonów
natka pietruszki
10 dag ketchupu
50 ml oliwy
czosnek
musztarda

Śledzie z jabłkami na wigilię

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane

1 kg filetów śledziowych
0,5 kg jabłek
2 duże cebule
duża łyżka masła
łyżeczka suszonego tymianku
pół szklanki wody

Śledzie w oliwie

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania rybne

50 dag śledzi
100 ml oliwy
natka pietruszki
15 dag papryki
15 dag pomidorów
pieprz

Sałatka śledziowa z bananami

Forma potrawy: Sałatki

30 dkg filetów śledziowych
2 banany
1 mała kapusta pekińska
4 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany
2 łyżki rodzynek
1 łyżeczka łagodnego curry
sól
pieprz
cukier