cojemy.pl > Mięsa > Wątróbka > Przepisy na potrawy

Przepisy z wątróbką


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Sałatki ze śledziem i cebulą
Baranina Boczek Cielęcina Dziczyzna Flaki Gęś Indyk Jagnięcina Kabanosy Kaczka Karczek Karkówka (każdy rodzaj) Kaszanka Kiełbasa lub wędlina (każdy rodzaj) Kurczak Mięso mielone Mięso pieczone (każdy rodzaj) Parówka Salami (każdy rodzaj) Schab Szynka Słonina Wieprzowina Wołowina Wątróbka
Dania główne z wątróbką Dania na grilla z wątróbką Inne potrawy z wątróbką Przekąski lub przystawki z wątróbką Przetwory z wątróbką Zupy z wątróbką Śniadania z wątróbką

Kolorem zielonym zaznaczono wątróbka

Pasztet z mięsa i wątróbek drobiowych

Forma potrawy: Przetwór, Śniadanie, Przekąska lub przystawka
650g wątróbek drobiowych
300g wieprzowiny
350g cielęciny
5 jaj
200g słoniny
200ml gęstej śmietany
1 łyżka masła
2 średnie cebule
1 ząbek czosnku
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1,5 łyżki cukru
150ml porto
50ml koniaku
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
» zobacz przepis

Wątróbka a la kawior

Forma potrawy: Inna potrawa, Danie główne
40dag wątróbki
tłuszcz
15dag cebuli
4 jaja ugotowane na twardo
5dag majonezu
sól, pieprz
» zobacz przepis

Suflet z wątrobek drobiowych

Forma potrawy: Danie główne
250g kurzych wątróbek
80g cebuli dymki
1 pęczek pietruszki
60g masła
4 jaja
30g mąki
25ml porto
300ml mleka
sól, pieprz
masło do posmarowania foremek
» zobacz przepis

Kotlety ryżowe z wątróbką

Forma potrawy: Danie główne
półtorej szklanki ryżu
3 szklanki mleka
kostka rosołu
3 łyżki tłuszczu
sól
cebula
15-20dag wątroby
2 jajka
2 łyżki utartego żółtego sera
2 łyżki tartej bułki
łyżka posiekanej zielonej pietruszki
» zobacz przepis

Śliwki z wątróbką

Forma potrawy: Danie główne, Przekąska lub przystawka
20dag suszonych śliwek
3 drobiowe wątróbki
20 pasków wędzonego boczku
łyżeczka masła
sól, pieprz
20 drewnianych wykałaczek
» zobacz przepis

Kurczak po polsku

Forma potrawy: Danie główne
1 kurczak
1 łyżka masła lub margaryny
pół namoczonej bułki
1 jajko
1 wątróbka drobiowa
sól
2 łyżki tartej bułki
2 łyżki zieleniny
» zobacz przepis

Pasztet z cielęciny

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
1,5kg cielęciny
500g boczku
300g wątróbki cielęcej
4 suszone grzyby
1 cebula
100g słoniny
7 jaj
2 bułeczki
50ml malagi lub innego aromatycznego wina
250ml bulionu
7g żelatyny
liść laurowy, sól, pieprz, ziele angielskie
tłuszcz do smarowania formy
gałka muszkatołowa
Do dekoracji:
kiść winogron, brzoskwinia, gruszka, owoce leśne
Do podania:
żurawina
» zobacz przepis

Szaszłyczki z wątróbek drobiowych

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
0,5kg wątróbek drobiowych
1 owoc mango
50g orzechów ziemnych
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
2 suszone papryczki chilli
50g masła orzechowego
1 kawałek cynamonu
1 łyżeczka utartej skórki cytrynowej
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki sosu sojowego
3 łyżki cukru
3 łyżki oleju
Do podania:
ryż,
sos sa-teh
» zobacz przepis

Wiejski pasztet wieprzowy

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
250g wątroby wieprzowej
800g schabu karkowego bez kości
200g słoniny w plastrach
2 jaja
1 mała cebula
2 cebulki dymki
1 ząbek czosnku
200ml mleka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
100ml białego wytrawnego wina
mały pęczek natki pietruszki
500ml bulionu
20g żelatyny
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Do podania:
chleb wiejski
musztarda
korniszony
» zobacz przepis

Pasztet z kaczki z pieczarkami

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
kaczka
5dag tłuszczu
10dag wątróbki z kaczki
około 20dag pieczarek
4dag suszonych śliwek
100ml śmietany
6-8dag czerstwej bułki
2 jajka
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
» zobacz przepis

Meksykańska zupa cytrynowa

Forma potrawy: Zupa
700g piersi z kurczaka
4 kurze wątróbki
2,5 l wody
3 ząbki czosnku
1/2 cebuli
3 gałązki kolendry
3 zielone cytrynki (limonki)
700g pomidorów
100g czerwonej cebuli
1 zielona papryka
1 goździk
1 laska cynamonu (2,5 cm)
1/2 łyżeczki zmielonego kminku
1 łyżeczka oregano
1 łyżka oleju, sól
Do przybrania:
3 zielone cytrynki
1 avocado
smażone paski tortilli
» zobacz przepis

Zrazy po makowsku

Forma potrawy: Danie główne
80dag schabu
10dag pasztetu
5dag wątroby wieprzowej lub cielęcej
10dag pieczarek
1/2 szklanki wody lub wywaru z warzyw
10dag ketchupu
10dag smalcu
8dag cebuli
1dag mąki
sól, pieprz
Do podania:
ziemniaki
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.