MENU
ZWIŃ MENU

Wątróbka a la kawior

Składniki

40 dag wątróbki
tłuszcz
15 dag cebuli
4 jaja ugotowane na twardo
5 dag majonezu
sól, pieprz

Przyrządzanie

Wątróbkę umyć, obrać z błon, pokroić na kawałki, usmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną i pokrojoną cebulą.

Wystudzić i zemleć razem z jajami, połączyć z majonezem, doprawić do smaku, uformować okrągłe gałki, lekko spłaszczyć, ułożyć na półmisku, udekorować.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Wątróbka z łososia

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

łyżka masła
1 duże jabłko
szczypta chilli
1 łyżka suszonego majeranku
pieprz
sól
500 g wątróbki z łososia
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka zmielonego kminku

Wątróbki z indyka po żydowsku

Forma potrawy: Dania główne

0,5 kg - wątróbek z indyka lub gęsi w ostateczności kurze,
1 - łyżka gęsiego smalcu,
2 - cebule,
3-4 - rozgniecione ząbki czosnku,
garść rodzynek namoczonych wcześniej w wodzie,
garść migdałów w płatkach,
szczypta cynamonu,
sól, pieprz

Kurczak po polsku

Forma potrawy: Dania główne

1 kurczak
1 łyżka masła lub margaryny
pół namoczonej bułki
1 jajko
1 wątróbka drobiowa
sól
2 łyżki tartej bułki
2 łyżki zieleniny

Kotlety ryżowe z wątróbką

Forma potrawy: Dania główne

półtorej szklanki ryżu
3 szklanki mleka
kostka rosołu
3 łyżki tłuszczu
sól
cebula
15-20 dag wątroby
2 jajka
2 łyżki utartego żółtego sera
2 łyżki tartej bułki
łyżka posiekanej zielonej pietruszki