MENU
ZWIŃ MENU

Śliwki z wątróbką

Składniki

20 dag suszonych śliwek
3 drobiowe wątróbki
20 pasków wędzonego boczku
łyżeczka masła
sól, pieprz
20 drewnianych wykałaczek

Przyrządzanie

Śliwki moczyć kilka godzin w wodzie, osuszyć i wyjąć z nich pestki. Wątróbki krótko usmażyć na maśle, oprószyć solą i pieprzem, podzielić na 20 kawałków.

Do każdej śliwki włożyć kawałek wątróbki w charakterze nadzienia, owinąć całość paskiem boczku i spiąć wykałaczką.

Wstawić na 15 min. do gorącego piekarnika i zaraz podawać.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Pasztet z kaczki z pieczarkami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

kaczka
5 dag tłuszczu
10 dag wątróbki z kaczki
około 20 dag pieczarek
4 dag suszonych śliwek
100 ml śmietany
6-8 dag czerstwej bułki
2 jajka
sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Śliwki marynowane w winie

Forma potrawy: Przetwory

1,5 kg śliwek
2 i 1/2 szklanki cukru
szklanka octu
szklanka czerwonego wina
2 kawałki cynamonu
3-5 goździków

Śliwki w occie

Forma potrawy: Przetwory

1 kg śliwek

Zalewa:
szklanka octu
15 dag cukru
cynamon do smaku
kilka goździków