MENU
ZWIŃ MENU
Składnik żelatyna został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Galaretka z truskawkami i rabarbarem

Forma potrawy: Desery

30 dag rabarbaru
30 dag truskawek (mogą być mrożone)
1 szklanka czerwonego półsłodkiego wina
1/3 szklanki likieru z czarnych porzeczek
6 łyżeczek cukru
6 łyżeczek żelatyny

potrawa z żelatyny » zobacz przepis

Galaretka egzotyczna

Forma potrawy: Desery

3 szklanki soku pomarańczowego (najlepiej ze świeżych owoców)
1 mango (15 dag)
3 kiwi (15 dag)
3 banany (60 dag)
1 puszka ananasa w plastrach (40 dag)
sok z 1/2 cytryny
8 łyżeczek żelatyny

Do przybrania:
1 kiwi

potrawa z żelatyny » zobacz przepis

Sernik z arbuzem

Forma potrawy: Desery

1 opakowanie okrągłych biszkoptów
4 serki homogenizowane waniliowe
200 ml śmietany kremówki ( 30-36%)
4 łyżki cukru pudru
3 łyżki Żelatyny spożywczej
1 Galaretka o smaku truskawkowym
1 jabłko
kawałek arbuza

potrawa z żelatyny » zobacz przepis

Deser kawowy

Forma potrawy: Desery

1 szklanka mleka
2 białka
2 łyżeczki dowolnej kawy
2 łyżeczki żelatyny

potrawa z żelatyny » zobacz przepis

Konfitury z czereśni i malin

Forma potrawy: Przetwory

50 dag malin
50 dag czereśni
1/4 l soku z czerwonych porzeczek lub sok z cytryny
50 dag cukru żelującego

potrawa z żelatyny » zobacz przepis

Galaretka mirabelkowa z imbirem

Forma potrawy: Przetwory

śliwki mirabelki
żelfix dr'a Oetkera
cukier
cynamon
mielone goździki
mielony imbir lub imbir swieży

potrawa z żelatyny » zobacz przepis

Piersi indyka w galarecie poziomkowej

Forma potrawy: Dania główne

75 dag piersi z indyka
sól
6-8 goździków
rodzynki
3 dag żelatyny
pół szklanki soku z poziomek
pół szklanki czerwonego wytrawnego wina
 

potrawa z żelatyny » zobacz przepis

Galaretka truskawkowa

Forma potrawy: Desery

40 dag truskawek
1 szklanka wody
10-15 dag cukru
2 dag żelatyny

Do podania:
biszkopty lub kruche ciasteczka

potrawa z żelatyny » zobacz przepis