Forma potrawy: Desery, potrawa wegetariańska
1 szklanka mleka
2 białka
2 łyżeczki dowolnej kawy
2 łyżeczki żelatyny
Żelatynę wymieszać z 3-4 łyżkami zimnej wody, pozostawić na 10-15 min, a następnie podgrzać do zwarzenia i ostudzić.
Mleko przegotować, wymieszać z kawą, ostudzić, wymieszać z żelatyną, przykryć, wstawić do lodówki.
Z białek ubić sztywną pianę. Gdy mleko zacznie się zestalać wyjąć z lodówki i szybko wymieszać z pianą.
Ponownie wstawić do lodówki.
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
po 150 g mąki tortowej, cukru oraz masła
łyżeczka proszku do pieczenia
3 jaja
cukier waniliowy
po łyżce mleka i kakao
polewa czekoladowa
Krem:
3 łyżki rozpuszczalnej kawy
1 jajko
5 łyżek cukru
350 ml śmietany kremówki
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
Forma potrawy: Desery
2 łyżeczki mielonej kawy ziarnistej
1/2 szklanki wrzącej wody
3 jaja
1/2 szklanki cukru
1 łyżka żelatyny
1/2 szklanki śmietanki
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
5 łyżeczek kakao
szklanka zimnego mleka
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej