cojemy.pl > Desery > Desery z przyprawami > Desery z cukrem > Przepisy na potrawy > Strona numer 2

Desery z cukrem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania z krewetkami i cytryną
Desery z alkoholem Desery z innymi składnikami Desery z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Desery z nabiałem oraz jajami Desery z napojami Desery z owocami Desery z pieczywem Desery z przyprawami Desery z sosami Desery z słodyczami Desery z warzywami
Desery z cukrem Desery z cukrem waniliowym Desery z cynamonem (laskami cynamonu) Desery z gałką muszkatołową Desery z goździkami Desery z imbirem Desery z kakaem Desery z kminkiem Desery z kolendrą Desery z lukrem Desery z miętą Desery z octem Desery z pieprzem Desery z solą kuchenną Desery z wanilią

Kolorem zielonym zaznaczono cukier

Galaretka truskawkowa

Forma potrawy: Deser
40dag truskawek
1 szklanka wody
10-15dag cukru
2dag żelatyny
Do podania:
biszkopty lub kruche ciasteczka
» zobacz przepis

Tort makowy

Forma potrawy: Deser, Ciasto
1/4kg maku
skórka pomarańczowa
6 - 7 jajek
1 szkl. cukru pudru
2 łyżki bułki tartej
bakalie - dużo
» zobacz przepis

Tort truskawkowy

Forma potrawy: Deser, Ciasto
duże pudełko biszkoptów
3/4kg niezbyt dużych truskawek
4 białka
25 dkg drobnego cukru
kawałek wanilii
4 łyżeczki żelatyny
» zobacz przepis

Tutti-frutti

Forma potrawy: Deser
2 jabłka
2 gruszki
szklanka agrestu
szklanka wiśni
szklanka cukru
1/2 l mleka
cukier waniliowy
4 jaja
2 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka masła
kawałek cynamonu
2-3 goździki
» zobacz przepis

Ananasy w karmelu

Forma potrawy: Deser
350g ananasa w plastrach, w naturalnym soku (z puszki)
175g cukru granulowanego
około 12 koktailowych wiśni
» zobacz przepis

Kisiel z żurawin

Forma potrawy: Deser
60dag żurawin
15dag cukru
3 łyżki mąki kartoflanej
1 litr wody
10dag konfitur z wiśni do przybrania
20dag bitej śmietany do przybrania
» zobacz przepis

Tort owocowy na biszkopcie

Forma potrawy: Deser, Ciasto
Ciasto biszkoptowe:
8 jaj
20dag (niepełna szklanka) cukru
25dag (1 1/4 szklanki) mąki
starta skórka z cytryny
tłuszcz do tortownicy
Masa:
50dag masła lub margaryny
6 jaj
40dag (1 2/3 szklanki) cukru
25dag owoców, kilka kropli esencji cytrynowej
Do dekoracji/podania:
15dag różnych owoców (np.: truskawki, maliny, poziomki, porzeczki, jagody, wiśnie, czereśnie, jabłka, agrest, gruszki, mandarynki etc.)
herbata lub poncz
» zobacz przepis

Kisiel domowy z jabłek

Forma potrawy: Deser
pól kg jabłek
6-8dag cukru
3dag mąki ziemniaczanej
3/4 litra wody
» zobacz przepis

Flip kakaowy

Forma potrawy: Deser
2 żółtka
4 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka kakao
1 kieliszek koniaku
5 łyżek mleka
» zobacz przepis

Kawowy deser

Forma potrawy: Deser, Ciasto
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
po 150g mąki tortowej, cukru oraz masła
łyżeczka proszku do pieczenia
3 jaja
cukier waniliowy
po łyżce mleka i kakao
polewa czekoladowa
Krem:
3 łyżki rozpuszczalnej kawy
1 jajko
5 łyżek cukru
350ml śmietany kremówki
» zobacz przepis

Mus z jabłek i dyni

Forma potrawy: Deser
500g jabłek
250g dyni
60–100g cukru
3 białka
10g żelatyny w proszku
» zobacz przepis

Tort gruszkowy

Forma potrawy: Deser
20dag pumpernikla (ciemny chleb razowy)
10dag masła
6 małych gruszek
25dag cukru
10 łyżeczek żelatyny instant
4 żółtka
1,5 szklanki czerwonego wina
1,5 szkalnki śmietany kremówki
cynamon
wiórki czekoladowe do dekoracji
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.