cojemy.pl > Zupy > Zupy z pieczywem > Przepisy na potrawy > Strona numer 2

Zupy z pieczywem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Śniadania z białym serem
Zupy z alkoholem Zupy z grzybami Zupy z innymi składnikami Zupy z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Zupy z mięsem Zupy z nabiałem oraz jajami Zupy z napojami Zupy z owocami Zupy z pieczywem Zupy z przyprawami Zupy z rybami i owocami morza Zupy z sosami Zupy z słodyczami Zupy z warzywami
Zupy z bułką każdego rodzaju Zupy z bułką tartą Zupy z chlebem każdego rodzaju Zupy z chlebem białym Zupy z chlebem razowym Zupy z chlebem tostowym Zupy z grzankami

Kolorem zielonym zaznaczono pieczywa

Zupa wieloowocowa czysta

Forma potrawy: Zupa
30dag truskawek
10dag czarnych jagód
10dag agrestu
10dag malin
10dag cukru
cukier waniliowy
Do podania:
grzanki lub kluseczki
» zobacz przepis

Zupa fasolowa

Forma potrawy: Zupa
150g suchej fasoli
100g wędzonego boczku
1 cebula
1 marchewka
1 pomidor
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka majeranku
1 l wywaru z jarzyn
sól, pieprz
Grzanki:
4 kromki białej bułki
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
sól
» zobacz przepis

Zupa z orzeszków ziemnych

Forma potrawy: Zupa
mleko z orzechów kokosowych
10dag orzeszków ziemnych
pieprz, sól
grzanki
» zobacz przepis

Czysta zupa truskawkowa

Forma potrawy: Zupa
60dag truskawek
10dag cukru
cynamon
 
Do podania z:
groszek ptysiowy
lub kluseczki
lub grzanki z bułki
» zobacz przepis

Zupa z soczewicy

Forma potrawy: Zupa
900g rosołu warzywnego
75g soczewicy
2 łyżki oleju
2 marchewki
1 cebula
1 kabaczek
ząbek czosnku
1 główka kapusty pekińskiej
3 pomidory
25g tartej bułki
zielenina
» zobacz przepis

Polewka rycerska

Forma potrawy: Zupa
25dag włoszczyzny
50dag kości
1 i 1/2 l wody
30dag wątroby wieprzowej
5dag cebuli
2dag tłuszczu
1 żółtko
sól
Do podania:
grzanki
» zobacz przepis

Zupa grochowa

Forma potrawy: Zupa
30 - 40dag grochu
25dag włoszczyzny
15dag boczku wędzonego
1 - 0,5 litra wody
5dag cebuli
2dag tłuszczu
2dag mąki
majeranek
1-2 ząbki czosnku
sól
 
Do podania:
grzanki
» zobacz przepis

Chłodnik z przecieru truskawkowego i jagód

Forma potrawy: Zupa
25dag przecieru truskawkowego
15dag czarnych jagód
1 litr kefiru
8-10dag cukru
cukier waniliowy
grzanki
» zobacz przepis

Zupa oszwabka

Forma potrawy: Zupa
2 łyżki mąki
1250ml mleka
2 goździki
cynamon
3/4 szklanki cukru
3 migdały
2 żółtka
grzanki
» zobacz przepis

Zupa z brokułów

Forma potrawy: Zupa
1,5kg brokułów
125g mielonego chudego mięsa wołowego (tatar)
125g metki wieprzowej
kostka rosołu wołowego
łyżeczka nasion kopru
łyżeczka musztardy
łyżeczka soli
łyżeczka świeżego zmielonego pieprzu
czerstwa bułeczka
1 całe jajo
1 żółtko
2 trójkątne serki topione
2 łyżki mleka
kieliszek wytrawnej sherry
» zobacz przepis

Zupa pavese

Forma potrawy: Zupa
4 żółtka
1 litr rosołu
łyżka oliwy z oliwek
tarty parmezan
4 kromki białego chleba
2 łyżeczki suszonego oregano
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanego szczypiorku
» zobacz przepis

Zupa grochowa z parówkami

Forma potrawy: Zupa
1 duża cebula, posiekana
25g masła lub 1 łyżka oleju
450g mrożonego groszku
600ml bulionu z drobiu
225g parówek
sól
świeżo zmielony pieprz
Do podania:
grzanki
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.