Forma potrawy: Zupy, potrawa wegetariańska
60 dag truskawek
10 dag cukru
cynamon
Do podania z:
groszek ptysiowy
lub kluseczki
lub grzanki z bułki
Truskawki umyć, usunąć szypułki, opłukać, rozdrobnić i przetrzeć przez sito lub zmiksować.
Zagotować litr wody razem z cukrem i cynamonem.
Po zagotowaniu wsypać zmiksowane truskawki i wymieszać.
Podawać na ciepło lub na zimno z groszkiem ptysiowym, kluseczkami lub grzankami z bułki.
Forma potrawy: Zupy
30 dag truskawek
10 dag czarnych jagód
10 dag agrestu
10 dag malin
10 dag cukru
cukier waniliowy
Do podania:
grzanki lub kluseczki
Zupa truskawkowo-wiśniowa czysta
Forma potrawy: Zupy
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
wódka czysta
sok wiśniowy lub malinowy
tobasco
Forma potrawy: Desery
40 dag truskawek
1 szklanka wody
10-15 dag cukru
2 dag żelatyny
Do podania:
biszkopty lub kruche ciasteczka