MENU
ZWIŃ MENU

Chłodnik z przecieru truskawkowego i jagód

Forma potrawy: Zupy, potrawa wegetariańska

Składniki

25 dag przecieru truskawkowego
15 dag czarnych jagód
1 litr kefiru
8-10 dag cukru
cukier waniliowy
grzanki

Przyrządzanie

Kefir roztrzepać trzepaczką z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać przecier truskawkowy i chwilę ubijać, aż mieszanina uzyska jednolitą konsystencję. Przerwać ubijanie, dodać przebrane i umyte czarne jagody.

Wymieszać delikatnie, aby nie uszkodzić owoców. Podawać z grzankami.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Kisiel żurawinowo-truskawkowy

Forma potrawy: Desery


30 dag żurawin
20 dag dżemu truskawkowego
4 dag cukru
5 dag mąki ziemniaczanej
1 1/3 szklanki wody
szklanka śmietany
cukier waniliowy

Pasta z makreli na śniadanie

Forma potrawy: Dania rybne, Śniadania

2 wędzone duże makrele
sok z pomarańczy
sok z połowy cytryny
2 łyżki masła
łyżka przecieru pomidorowego
1 papryka konserwowa
2 ogórki konserwowe
koperek
sól i pieprz
tymianek
tosty

Napój nektarowy truskawkowo-jabłkowy

Forma potrawy: Napoje

1 i 1/2 szklanki nektaru truskawkowego
1 i 1/2 szklanki nektaru jabłkowego
1 i 1/2 szklanki wina białego
plasterki cytryny
kostki lodu
lody konsumpcyjne

Napój dyniowo-truskawkowy

Forma potrawy: Napoje

 
30 dag dyni
8 dag cukru
1,3 szklanki soku truskawkowego (ok 330 ml)
5-10 ml soku z cytryny
2 szklanki przegotowanej wody