MENU
ZWIŃ MENU

Polewka rycerska

Forma potrawy: Zupy

Składniki

25 dag włoszczyzny
50 dag kości
1 i 1/2 l wody
30 dag wątroby wieprzowej
5 dag cebuli
2 dag tłuszczu
1 żółtko
sól

Do podania:
grzanki

Przyrządzanie

Ugotować wywar z włoszczyzny i kości, przecedzić. Cebule pokroić w plastry, podsmażyć z pokrojona w plastry wątrobą.

Podlać wywarem, poddusić połowę podduszonej wątroby, zemleć wraz z warzywami z wywaru. Rozprowadzić z reszta wywaru, dodać pozostała wątrobę pokrojoną w kostkę, zaciągnąć żółtkami.

Przyprawić solą. Podawać z grzankami.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie