cojemy.pl > Zupy > Polewka rycerska

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z kukurydzą i pomidorem, bez czosnku

Polewka rycerska

Formy potrawy: zupa

Składniki potrawy

25dag włoszczyzny
50dag kości
1 i 1/2 l wody
30dag wątroby wieprzowej
5dag cebuli
2dag tłuszczu
1 żółtko
sól

Do podania:
grzanki

Przyrządzanie

Ugotować wywar z włoszczyzny i kości, przecedzić. Cebule pokroić w plastry, podsmażyć z pokrojona w plastry wątrobą.

Podlać wywarem, poddusić połowę podduszonej wątroby, zemleć wraz z warzywami z wywaru. Rozprowadzić z reszta wywaru, dodać pozostała wątrobę pokrojoną w kostkę, zaciągnąć żółtkami.

Przyprawić solą. Podawać z grzankami.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Cebula, Grzanka, grzanki, Jajka, Masło, Smalec, Sól kuchenna, Wieprzowina, Włoszczyzna

Podobne przepisy

Polewka piwna z twarogiem

Forma potrawy: Zupa
3/4 l. - jasnego lekkiego piwa
0,5 l. - wody
3 - goździki
1 - łyżeczka cynamonu w proszku lub kory cynamonowej
4 - żółtka
10dag - cukru
1 - kostka tłustego twarogu
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.