MENU
ZWIŃ MENU

Zupa grochowa z parówkami

Forma potrawy: Zupy, dla ilu osób: 4, czas przygotowania: 20 min.

Składniki

1 duża cebula, posiekana
25g masła lub 1 łyżka oleju
450g mrożonego groszku
600ml bulionu z drobiu
225g parówek
sól
świeżo zmielony pieprz

Do podania:
grzanki

Przyrządzanie

Cebulę smażyć na maśle lub oleju przez 3 minuty. Wrzucić groszek i wlać bulion. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 2 minuty.

Zupę ostudzić, przelać do miksera i miksować, aż znikną grudki. Później ponownie  zupę przelać do garnka.

Parówki pokroić na kawałki i dodać do zupy.

Dobrze podgrzać i przyprawić.

Zupę podawać posypaną grzankami.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Zupa grochowa

Forma potrawy: Zupy

 
30 - 40 dag grochu
25 dag włoszczyzny
15 dag boczku wędzonego
1 - 0,5 litra wody
5 dag cebuli
2 dag tłuszczu
2 dag mąki
majeranek
1-2 ząbki czosnku
sól
 
Do podania:
grzanki
 

Parówki po dyrektorsku

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

40 dag parówek cienkich
15 dag cebuli
20 dag pieczarek
15 dag pomidorów
150 ml śmietany
4 dag tłuszczu
sól, pieprz
papryka

Kasza gryczana zapiekana z żółtym serem

Forma potrawy: Zapiekane

20 dag kaszy gryczanej
2 szklanki wody
2 łyżki tłuszczu
25 dag parówek
15 dag żółtego sera
1/2 butelki śmietany
10 dag ketchupu
sól, pieprz
tłuszcz i tarta bułka do naczynia

Zupa mleczna z kaszą

Forma potrawy: Zupy

1 szklanka dowolnej kaszy lub ryż
1 litr mleka
sól
cukier do smaku