Sosy z nabiałem oraz jajami
Kolorem zielonym zaznaczono nabiał, tłuszcze oraz jaja
kubek gęstej, kwaśnej śmietany
mały słoik majonezu
dwa jaja
pęczek pietruszki
pęczek szczypiorku
łyżka chrzanu
dwie cytryny
sól, cukier, biały pieprz
45dag utartego żółtego sera
4 łyżki masła
1/2 szklanki śmietany
2 jaja
sól, pieprz
1 i 1/2 szklanki wytrawnego białego wina
mała cebula
2 garście pieczarek
olej do smażenia
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz biały
rozmaryn
szałwia
200ml jogurtu naturalnego lub śmietany
2-3 łyżki stołowe mąki
1 szklanka białego wina
1 szklanka wody lub wywaru z ryby
1/2 szklanki gęstej śmietany
4 łyżki masła
2 żółtka
3 łyżki mąki
sól, pieprz
12dag masła
2 żółtka
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
sól
biały pieprz
laska wanilii
5 żółtek
0,5 l kremówki
kilka łyżek cukru
200ml majonezu
50ml keczupu
średnia cebula
2 jaja
ogórek konserwowy
sól
pieprz
350ml wywaru z drobiu
50ml śmietany
10dag pomidorów
5dag tartego chrzanu
3dag tłuszczu
3dag mąki
natka pietruszki
sól, pieprz
sok z cytryny
100ml jogurtu naturalnego
100ml majonezu
2 ząbki czosnku
łyżka koperku, może być suszony
szczypta pieprzu
jogurt naturalny
4 duże łyżki majonezu
1 łyżka czosnku granulowanego
sól
pieprz
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka oliwy
1/2 szklanki mocnego rosołu
1 szklanka śmietanki
2 łyżki parmezanu
sól, pieprz do smaku
makaron
90ml oliwy
30ml octu winnego
1-2 ząbki czosnku
sól
pieprz