MENU
ZWIŃ MENU

Sos tysiąca wysp (do sałatek)

Forma potrawy: Sosy, potrawa wegetariańska

Składniki

200 ml majonezu
50 ml keczupu
średnia cebula
2 jaja
ogórek konserwowy
sól
pieprz

Przyrządzanie

Jajka ugotować na twardo. Cebulę, ogórek i jajka cebulę pokroić w kostkę.

Majonez z keczupem ubić trzepaczką, dodać pokrojone wcześniej dodatki, przyprawić i wymieszać.

Można przechowywać do 4 dni - np. w słoiku.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Prosta sałatka z soi

Forma potrawy: Sałatki

1 szklanka ugotowanej soi
1/2 selera
3 ogórki kwaszone
2 jabłka
1 butelka śmietany
sól, pieprz do smaku

Sałatka marchewkowo-jajeczna

Forma potrawy: Sałatki

 
1 część marchewki
1 część jaj na twardo
1/2 części jabłek
majonez
 

Sałatka z dyni i śliwek

Forma potrawy: Sałatki

250 g dyni
200 g śliwek
sok z cytryny
miód lub sos curry

Prosta sałatka ze śmietaną

Forma potrawy: Sałatki

1 ogórek
1 pomidor
pęczek rzodkiewek
1 cebula
sos śmietanowo-chrzanowy
liście sałaty