Forma potrawy: Sosy, potrawa wegetariańska
200 ml majonezu
50 ml keczupu
średnia cebula
2 jaja
ogórek konserwowy
sól
pieprz
Jajka ugotować na twardo. Cebulę, ogórek i jajka cebulę pokroić w kostkę.
Majonez z keczupem ubić trzepaczką, dodać pokrojone wcześniej dodatki, przyprawić i wymieszać.
Można przechowywać do 4 dni - np. w słoiku.
Forma potrawy: Sałatki
1 szklanka ugotowanej soi
1/2 selera
3 ogórki kwaszone
2 jabłka
1 butelka śmietany
sól, pieprz do smaku
Forma potrawy: Sałatki
1 część marchewki
1 część jaj na twardo
1/2 części jabłek
majonez
Forma potrawy: Sałatki
250 g dyni
200 g śliwek
sok z cytryny
miód lub sos curry
Forma potrawy: Sałatki
1 ogórek
1 pomidor
pęczek rzodkiewek
1 cebula
sos śmietanowo-chrzanowy
liście sałaty