cojemy.pl > Przyprawy > Przepisy na potrawy > Strona numer 74

Przepisy z przyprawami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z kurczakiem i jabłkami
Przepisy z bazylią Przepisy z cukrem Przepisy z cukrem waniliowym Przepisy z curry Przepisy z cynamonem (laskami cynamonu) Przepisy z cząbrem Przepisy z estragonem Przepisy z gałką muszkatołową Przepisy z gorczycą Przepisy z goździkami Przepisy z imbirem Przepisy z jałowcem Przepisy z kakaem Przepisy z kardamonem Przepisy z ketchupem (keczupem) Przepisy z kminem rzymskim (kuminem, cuminem) Przepisy z kminkiem Przepisy z kolendrą Przepisy z kostką warzywną Przepisy z kurkumą Przepisy z liśćmi dębu Przepisy z liściem laurowym Przepisy z lubczykiem Przepisy z lukrem Przepisy z maggi Przepisy z majerankiem Przepisy z masalą (garam masalą) Przepisy z melisą Przepisy z miętą Przepisy z musztardą Przepisy z octem Przepisy z oregano Przepisy z pieprzem Przepisy z rukolą Przepisy z szafranem Przepisy z solą kuchenną Przepisy z tymiankiem Przepisy z vegetą Przepisy z wanilią Przepisy z zielem angielskim Przepisy z ziołami prowansalskimi

Kolorem zielonym zaznaczono przyprawy

Zrazy z grzybami i śmietaną

Forma potrawy: Danie główne
800g wołowiny bez kości (zrazówki)
6 suszonych grzybów
300g kartofli
200ml śmietany
1 łyżka masła
2 łyżki mąki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zrazy zawijane w sosie grzybowym

Forma potrawy: Danie główne
90dag wołowiny z udzca lub polędwicy
20dag boczku
3dag suszonych grzybów
7dag korniszonów
1 cebula
2 kromki bułki bez skórki
150ml śmietany
1 jajo
2 łyżki masła
1 łyżka oliwy
sól, pieprz
» zobacz przepis

Sznycel górski wieprzowy

Forma potrawy: Danie główne
0,5kg szynki wieprzowej bez kości
tłuszcz do smażenia
2dag mąki
2dag masła
8dag bułki tartej
2 jaja
sól
pieprz
ogórki
gotowane ziemniaki
» zobacz przepis

Mazurek z masą jabłkową

Forma potrawy: Ciasto
Na ciasto:
30dag (półtorej szklanki) mąki
20dag margaryny
5dag (2 czubate łyżki) cukru pudru
3 ugotowane żółtka
 
Na masę:
kg jabłek
40dag (połowa szklanki) cukru
szczypta kwasku cytrynowego lub sok z jednej cytryny
10dag łuskanych orzechów włoskich laskowych lub migdałów
pół szklanki wody
rodzynki
» zobacz przepis

Zapiekanka makaronowo-mięsna

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
30dag makaronu (kolanka, rurki, nitki)
25dag mięsa pieczonego lub duszonego
1 kostka przyprawy do zup
5dag cebuli
4dag tłuszczu
sól
pieprz
2dag tłuszczu do posmarowania formy
2dag tartej bułki
» zobacz przepis

Ryba pieczona po kreolsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
60dag ryby
3 ząbki czosnku
2 szklanki soku pomidorowego
15dag ogórków
10dag papryki
15dag cebuli
15dag selera
sól, pieprz
 
Do podania:
ziemniaki
» zobacz przepis

Sos zielony ze szpinakiem

Forma potrawy: Sos
25dag majonezu
5dag szpinaku
5dag rzeżuchy
szczypiorek
natka pietruszki
koperek
sól
 
Opcjonalnie
estragon
» zobacz przepis

Zapiekanka a la szparagowa z porów

Forma potrawy: Kolacja, Zapiekane
8 małych porów lub 2-3 pęczki młodych cieńkich
20dag szynki gotowanej
3 jajka na twardo
15dag startego żółtego sera
1,5 szklanki schłodzonego bulionu
2/3 szklanki mleka
3/4 szklanki gęstej śmietany
po 2 łyżki masła i mąki
2 łyżki posiekanych ulubionych ziół
sok z cytryny
sól
pieprz
 
Do dekoracji:
natka pietruszki
» zobacz przepis

Sałatka pomidorowa ze śmietaną

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
0,5kg pomidorów
połowa szklanki gęstej śmietany lub jogurtu lub maślanki lub zsiadłego mleka
łyżka majonezu
5 orzechów włoskich
sól
pieprz
» zobacz przepis

Sałatka makaronowa z sosem paprykowym

Forma potrawy: Kolacja, Sałatka lub surówka
50dag makaronu
sól, pieprz, słodka papryka
słoik (ok. 720 ml) łagodnej papryki w zalewie
4-5 obranych ząbków czosnku
1-2 strączki papryki chilli
5dag migdałów
7 łyżek oliwy
» zobacz przepis

Ryba zapiekana z pieczarkami

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
1kg ryby (sandacz, halibut, dorsz, karmazyn, karp, szczupak) lub 60dag filetów
10dag pieczarek lub 20dag grzybów borowików
2dag tłuszczu
10dag cebuli
4dag tłuszczu do pieczenia
1/8 l śmietany
5dag sera gouda lub tylżyckiego
sól, pieprz
» zobacz przepis

Sałatka pomidorowa z kokardkami

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
4 pomidory
20dag makaronu kokardki
20dag wędzonej makreli
mała puszka groszku
0,5 pęczka koperku
łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy
sól, pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.