cojemy.pl > Przyprawy > Przepisy na potrawy > Strona numer 56

Przepisy z przyprawami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z pstrągiem ale bez cytryny
Przepisy z bazylią Przepisy z cukrem Przepisy z cukrem waniliowym Przepisy z curry Przepisy z cynamonem (laskami cynamonu) Przepisy z cząbrem Przepisy z estragonem Przepisy z gałką muszkatołową Przepisy z gorczycą Przepisy z goździkami Przepisy z imbirem Przepisy z jałowcem Przepisy z kakaem Przepisy z kardamonem Przepisy z ketchupem (keczupem) Przepisy z kminem rzymskim (kuminem, cuminem) Przepisy z kminkiem Przepisy z kolendrą Przepisy z kostką warzywną Przepisy z kurkumą Przepisy z liśćmi dębu Przepisy z liściem laurowym Przepisy z lubczykiem Przepisy z lukrem Przepisy z maggi Przepisy z majerankiem Przepisy z masalą (garam masalą) Przepisy z melisą Przepisy z miętą Przepisy z musztardą Przepisy z octem Przepisy z oregano Przepisy z pieprzem Przepisy z rukolą Przepisy z szafranem Przepisy z solą kuchenną Przepisy z tymiankiem Przepisy z vegetą Przepisy z wanilią Przepisy z zielem angielskim Przepisy z ziołami prowansalskimi

Kolorem zielonym zaznaczono przyprawy

Kalafior z brzoskwiniami

Forma potrawy: Inna potrawa, Przekąska lub przystawka
1 kalafior (60 dag)
cukier
sól
Sos:
1 kieliszek białego wytrawnego wina (100 ml)
4-6 brzoskwiń z puszki
3 łyżki majonezu
2 łyżki soku z cytryny
cukier
sól i pieprz
» zobacz przepis

Zupa czosnkowa

Forma potrawy: Zupa
4 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy
4 pomidory
3 cebule
4 szklanki wody
sól, pieprz
4 kromki chleba
» zobacz przepis

Domowy przecier pomidorowy

Forma potrawy: Przetwór
2kg pomidorów
sól
cukier
łyżka oliwy lub oleju
» zobacz przepis

Grzyby pasteryzowane

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
1kg zdrowych, jędrnych grzybów
sól, pieprz
» zobacz przepis

Naleśniki z grzybowym nadzieniem

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
Składniki na 4 porcje:
po 1 szklance mąki i mleka
3 jajka
3-4 łyżki gazowanej wody mineralnej
szczypta soli i proszku do pieczenia
Nadzienie:
po 30dag kurek i pieczarek
13dag małych pomidorów
1 cebula
5dag wędzonego boczku
1/2 szklanki rosołu (instant)
3/4 pojemnika (15 dag) gęstej, kwaśnej śmietany
po 1/2 pęczka szczypiorku i natki pietruszki
4 łyżki masła lub margaryny
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki tymianku
pieprz
» zobacz przepis

Jajka rabo do mestiza

Forma potrawy: Śniadanie
4 jajka
1 mały pomidor
1/2 cebuli
1/4 ząbka czosnku
1 papryczka chilli
2 łyżki sera cheddar
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka soli
1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
olej do smażenia
Do podania:
placki tortilla
» zobacz przepis

Mleczko truskawkowo-poziomkowe

Forma potrawy: Deser
2 szklanki mleka
1/2 szklanki śmietanki kremowej
10dag truskawek
10dag poziomek
4 jajka
6dag cukru
cukier waniliowy
4dag masła do formy
» zobacz przepis

Sernik truskawkowy lub malinowy

Forma potrawy: Deser, Ciasto
50dag sera twarogowego tłustego lub półtłustego
25dag malin lub truskawek
1 torebka galaretki malinowej lub truskawkowej
1 1/2 szklanki śmietany kremówki
1 torebka cukru waniliowego
10dag cukru
połowa cytryny
30dag biszkoptów
» zobacz przepis

Strucla z makiem i migdałami

Forma potrawy: Ciasto
250g zmielonego maku
pół litra mleka
opakowanie budyniu waniliowego
łyżka miękkiego masła
żółtko
Lukier:
białko
100g cukru
200g cukru pudru
2 łyżki prażonych płatków migdałowych
sok z jednej cytryny
Ciasto drożdżowe:
500g mąki
30g drożdży
50g cukru
1/4 litra mleka
2 jajka
150g masła
sól
35g słodkich i 15g gorzkich, obranych migdałów
otarta skórka z 1 cytryny
masło do posmarowania blachy
» zobacz przepis

Ryż po turecku

Forma potrawy: Inna potrawa, Danie główne
1 szklanka ryżu
2-3 pomidory lub łyżka ketchupu
2 cebule
3 łyżki oleju
sól
2 szklanki wody
» zobacz przepis

Sałatka wiosenna do mięs i ryb

Forma potrawy: Sałatka lub surówka, Przekąska lub przystawka
10dag fasolki szparagowej
1 mały kalafior
sól
1 pęczek rzodkiewek
1 główka sałaty
1/2 pęczka młodych marchewek
1 jabłko
2 ogórki kwaszone lub 1 ogórek świeży
pieprz, cukier
posiekany szczypiorek
kilka łyżek śmietany
» zobacz przepis

Sałatka z jaj nadziewanych po bosforsku

Forma potrawy: Śniadanie, Sałatka lub surówka
2 szklanki startego żółtego sera
6 jaj ugotowanych na twardo
sól, pieprz
półtorej łyżeczki musztardy
łyżeczka startego chrzanu
szklanka sosu jogurtowego
2 łyżki posiekanych korniszonów
łyżeczka maku
2 pomidory
listki sałaty
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.