cojemy.pl > Przyprawy > Przepisy na potrawy > Strona numer 122

Przepisy z przyprawami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z kurczakiem i jabłkami
Przepisy z bazylią Przepisy z cukrem Przepisy z cukrem waniliowym Przepisy z curry Przepisy z cynamonem (laskami cynamonu) Przepisy z cząbrem Przepisy z estragonem Przepisy z gałką muszkatołową Przepisy z gorczycą Przepisy z goździkami Przepisy z imbirem Przepisy z jałowcem Przepisy z kakaem Przepisy z kardamonem Przepisy z ketchupem (keczupem) Przepisy z kminem rzymskim (kuminem, cuminem) Przepisy z kminkiem Przepisy z kolendrą Przepisy z kostką warzywną Przepisy z kurkumą Przepisy z liśćmi dębu Przepisy z liściem laurowym Przepisy z lubczykiem Przepisy z lukrem Przepisy z maggi Przepisy z majerankiem Przepisy z masalą (garam masalą) Przepisy z melisą Przepisy z miętą Przepisy z musztardą Przepisy z octem Przepisy z oregano Przepisy z pieprzem Przepisy z rukolą Przepisy z szafranem Przepisy z solą kuchenną Przepisy z tymiankiem Przepisy z vegetą Przepisy z wanilią Przepisy z zielem angielskim Przepisy z ziołami prowansalskimi

Kolorem zielonym zaznaczono przyprawy

Zupa węgierska z kurczaka

Forma potrawy: Zupa
30dag kurczaka
2 łyżki oleju
2dag smalcu
cebula
ząbek czosnku
pół łyżeczki papryki
2 łyżki ketchupu
75dag ziemniaków
zielenina
» zobacz przepis

Dynia po japońsku

Forma potrawy: Danie główne
450g dyni japońskiej lub zwykłej, o zielonej skórce
1 1/2–2 szklanki dashi-jiru (lub bulionu)
2 1/2 łyżki cukru
1 łyżka wina mirin (lub wódki)
1 1/2 łyżki sosu sojowego
» zobacz przepis

Buraczki z fasolką

Forma potrawy: Danie główne
225g fasolki szparagowej, mrożonej
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
50g masła lub margaryny
450g małych buraczków, ugotowanych, przepołowionych
2 łyżeczki sezamowego lub roślinnego oleju
2 łyżki ziarenek sezamowych
» zobacz przepis

Fasola z wieprzowiną

Forma potrawy: Danie główne
450g mielonego mięsa wieprzowego
1 cebula, pokrojona w plastry
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
1/2 łyżeczki suszonej szałwii
otarta skórka i sok z 1 pomarańczy
600ml wytrawnego wina jabłkowego
850g dużej fasoli z puszki, odsączonej i opłukanej
Do przybrania:
listki szałwii
» zobacz przepis

Kiełbaski z kukurydzą

Forma potrawy: Danie główne
450g wędzonych kiełbasek holenderskich
225g makaronu, np. wstążki
sól
50g masła lub margaryny
225g kukurydzy mrożonej
100g fasolki szparagowej zielonej
2 łyżki chrzanu w śmietanie
świeżo zmielony pieprz naturalny
» zobacz przepis

Schabowe inaczej

Forma potrawy: Danie główne
4 kotlety schabowe
500g odsączonych śliwek z puszki (syrop pozostawić)
1 cebula, posiekana
25g masła lub 1 łyżka oleju
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
» zobacz przepis

Strogonow z wątróbki

Forma potrawy: Danie główne
450g wątróbki jagnięcej, pokrojonej w paski
2 łyżki zwykłej mąki
1 łyżka słodkiej papryki
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
2 łyżki oleju
1 cebula, pokrojona w plastry
100g plasterków boczku bez skóry, pokrojonego w paski
2 łyżki brandy
150ml kwaśnej śmietany
Do przybrania:
posiekana zielona pietruszka
» zobacz przepis

Kurczak tonnato

Forma potrawy: Danie główne
450g ugotowanego mięsa z kurczaka, obranego ze skóry
1/2 ogórka w plastrach
200g tuńczyka w oleju
150ml majonezu
150ml kwaśnej śmietany
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
175g czerwonej papryki z puszki, odsączonej i pokrojonej w plastry
Do przybrania:
plastry ogórka
Do podania:
chleb z chrupiącą skórką lub gotowane, młode ziemniaki
» zobacz przepis

Kurczak tagliatelle

Forma potrawy: Danie główne
450g zielonego marakonu wstążki
sól
4 piersi z kurczaka, bez kości
1 łyżka oleju
225g małych grzybków, np. pieczarki lub kurki
275g skondensowanej zupy z kurczaka z puszki
3 łyżki wytrawnej sherry
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do posypania:
słodka papryka
» zobacz przepis

Filety z płastugi

Forma potrawy: Danie rybne, Danie na grilla, Danie główne
8 małych filetów z płastugi (flądry)
50g masła
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
425g pokrojonych pomidorów z puszki
2 ząbki czosnku rozgniecione
2 cytryny pokrojone w plastry
Do przybrania:
posiekana zielona pietruszka
» zobacz przepis

Filety rybne z avocado

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
olej do tzw. głębokiego smażenia
4 filety płastugi, dorsza lub łupacza (może być flądra), panierowane
2 dojrzałe avocado
1 cytryna
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
1 łyżka szczypiorku, posiekanego
Do przybrania:
gałązki pietruszki
» zobacz przepis

Pstrąg opiekany z migdałami

Forma potrawy: Danie rybne, Danie na grilla, Danie główne
900g oczyszczonego pstrąga
75g masła
trochę soku z cytryny
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
50g migdałów pokrojonych w płatki
Sałatka:
2 pęczki przeciętej rzeżuchy
2 łyżki szczypiorku posiekanego
1/4 ogórka, pokrojonego w plastry
2 łyżki sosu vinaigrette
Do przybrania:
plasterki cytryny
gałązki pietruszki
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.