cojemy.pl > Przetwory > Przetwory z przyprawami > Przetwory z liściem laurowym > Przepisy na potrawy > Strona numer 2

Przetwory z liściem laurowym


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z bakłażanem i serem żółtym
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami
Przetwory z bazylią Przetwory z cukrem Przetwory z cukrem waniliowym Przetwory z curry Przetwory z cynamonem (laskami cynamonu) Przetwory z cząbrem Przetwory z estragonem Przetwory z gałką muszkatołową Przetwory z gorczycą Przetwory z goździkami Przetwory z imbirem Przetwory z kakaem Przetwory z kminem rzymskim (kuminem, cuminem) Przetwory z kminkiem Przetwory z kolendrą Przetwory z kurkumą Przetwory z liśćmi dębu Przetwory z liściem laurowym Przetwory z majerankiem Przetwory z miętą Przetwory z musztardą Przetwory z octem Przetwory z oregano Przetwory z pieprzem Przetwory z solą kuchenną Przetwory z tymiankiem Przetwory z wanilią Przetwory z zielem angielskim Przetwory z ziołami prowansalskimi

Kolorem zielonym zaznaczono liść laurowy

Czosnek w marynacie

Forma potrawy: Przetwór
1kg czosnku
sól
Na zalewę:
1 szkl. octu
1 szkl. wody
1 łyżka soli
2 łyżki cukru
szczypta cynamonu
ziarna pieprzu
ziele angielskie
liście laurowe
» zobacz przepis

Aromatyczne śliwki w occie

Forma potrawy: Przetwór
3kg śliwek
30dag cukru
1,5 litra octu winnego
3 goździki
12 ziaren pieprzu, laska wanilii
2 liście laurowe
» zobacz przepis

Pikantne gruszki

Forma potrawy: Przetwór
1kg dojrzałych, twardych gruszek
0,5 litra czerwonego wytrawnego wina
1 cytryna
5 szklanek czerwonego octu winnego
1 szklanka cukru
25dag miodu
ziarna czarnego pieprzu
goździki
ziele angielskie
cynamon
liście laurowe
» zobacz przepis

Sałatka z buraków

Forma potrawy: Przetwór, Sałatka lub surówka
1kg białej kapusty
1kg buraków
1kg marchewki
1kg cebuli
zalewa:
50g oliwy
1/2 butelki octu 10%
7 szklanek wody
łyżki cukru
sól do smaku
ziele angielskie
liść laurowy
» zobacz przepis

Sos pomidorowy na jesień i zimę

Forma potrawy: Przetwór, Sałatka lub surówka
1,5kg dojrzałych pomidorów
1 cebula
1 marchewka
1 łodyga selera naciowego
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka tymianku
1 listek laurowy
1 łyżeczka ziół prowansalskich
do smaku:
cukier
sól
świeżo zmielony pieprz
oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy
» zobacz przepis

Pasztet z kurczaka, szynki i moreli

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
260g suszonych moreli
250g wędzonej szynki
100ml białego wina
250g świeżego boczku
500g piersi kurczaka
125ml śmietany
2 łyżki koniaku
1 jajo
1 łodyga selera naciowego
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka zielonego pieprzu
sól, pieprz, liść laurowy
tłuszcz do smarowania formy
» zobacz przepis

Cukinia pasteryzowana

Forma potrawy: Przetwór
1kg cukinii
0,75 litra wody
30g soli
10g cukru
10g kwasku cytrynowego
kilka gałązek kopru z nasionami
kilka ziaren pieprzu
100g cebuli
listek laurowy
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.